10.1 C
Pals
Dilluns, 6 Abril 2020

Nou servei d’àpats a domicili per a gent gran o dependent a Castell-Platja d’Aro

L’àrea de Benestar Social torna a oferir als veïns amb dificultats per anar a comprar o per cuinar un servei de plats saludables a casa.

El més llegit

16 morts i 183 positius per coronavirus al Baix Empordà

Un augment de deu casos diagnosticats de coronavirus al Baix Empordà i dues morts més, la primera al centre de Palamós Gent Gran

Els casos disminueixen i tampoc augmenten les morts de coronavirus al Baix Empordà

La rebaixa de 6 persones positives en coronavirus al Baix Empordà d'aquest diumenge mostra un breu descens de la COVID-19 a la comarca baix empordanesa, les víctimes no han augmentat després de dies fent-ho

Denuncien una persona fent surf a Llafranc

El surfista ha aprofitat el bon temps, malgrat el confinament

[VÍDEO] L’emocionant arribada a casa després de rebre l’alta pel coronavirus

Aquests dies també hi ha petites alegries. Els Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà ha publicat a les...
Temps de lectura: < 1 minut

Aquest servei ja s’havia iniciat el 2010 però, a causa de problemes en el funcionament, els usuaris van deixar d’utilitzar-lo i avui només són vuit les persones que el fan servir. Així que l’Ajuntament ha contractat una nova societat, Serhs Food ubicada a Mataró i la regidora d’Acció Social Pilar Ferrero va presentar dijous passat el nou projecte. L’objectiu és ajudar les persones grans que viuen soles i assegurar-les una alimentació saludable i variada per així millorar els hàbits de consum, cobrir eventuals mancances nutricionals i evitar riscos de desnutrició. Està obert à tots els veïns del municipi i en alguns casos es pot beneficiar d’una ajuda econòmica.

Com funciona?

La Serhs Food ofereix un ventall d’uns 130 plats elaborats i proposats en una desena de menús diaris que es reparteixen tres dies a la setmana. Hi ha, però, certa flexibilitat d’ús i existeix l’opció de comprar-ne només una vegada, alguns dies o per períodes. Els menjars es lliuren en recipients de plàstic refrigerats i pasteuritzats aptes per al microones i amb una caducitat d’almenys deu dies.

Què es proposa?

Per tal que el projecte s’adapti a la diversitat de persones que s’hi puguin inscriure, es proposa una gran varietat de receptes: des de dietes específiques com ara baixes en sal o glúcids, sense gluten o lactosa fins a cuines vegetarianes. L’exigència que es vol mantenir és que siguin preparacions saludables, equilibrades i amb aliments naturals. A més, els operadors que entreguen les comandes estan atents a qualsevol crítica o suggestions dels usuaris.

Com inscriure-s’hi ?

Les persones interessades han d’informar-se a l’àrea municipal de Benestar Social, carrer Brussel·les núm 6 a Platja d’Aro. També es pot telefonar al 972 81.94.73. Segons els casos, l’Ajuntament pot subvencionar una part de les despeses.

Últimes notícies

Palafrugell també permetrà la visita del “Ratolinet Pérez” i “L’angelet de les dents” durant el coronavirus

El consistori ha seguit el BAN publicat per l'Ajuntament de Begur aquest cap de setmana per permetre l'entrada del ratolí Pérez i l'angelet de les dents durant el coronavirus al Baix Empordà

Augmenta el nombre de voluntaris a les Associacions de Protecció Civil Gironines pel coronavirus al Baix Empordà

La crisi actual impulsa molt ciutadans a realitzar tasques d’ajut als municipis

Corçà obliga a portar mascaretes i guants a l’interior dels comerços

L'ajuntament municipal farà arribar mascaretes i guants als seus ciutadans i comerços per tal d'evitar la propagació del coronavirus a la zona

Cel variable amb més núvols al final del dia

Inici de setmana amb cel variable i temperatura màxima lleugerament més baixa. Demà ens creuen intervals de núvols i de cares a dimecres i la resta de setmana torna a dominar el sol.

Altres notícies