19.2 C
Pals
Divendres, 20 maig 2022
- Publicitat -

El projecte Life Pletera ensopega amb l’article 155

David Parreño Mont
David Parreño Mont
Productor i redactor de Ràdio Capital de l’Empordà.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

La iniciativa Life Pletera, de Torroella, conté la respiració per l’aplicació de l’article 155. Els responsables denuncien que l’Estat ha bloquejat una partida de la Generalitat de 80.000 euros. Són diners destinats a l’última fase d’aquest projecte per desurbanitzar i restaurar els sistemes litorals de l’antiga maresma de la Pletera.

El projecte Life, finançat en gran part per fons europeus, hauria d’acabar el juny del 2018, però el bloqueig del govern espanyol pot empènyer els seus responsables a demanar una pròrroga a la Unió Europea.

En aquest darrer tram, s’haurien de construir miradors i itineraris, i soterrar una línia elèctrica de mitja tensió. Però, per una banda, els itineraris depenen de la partida congelada de la Generalitat i, per altra, el soterrament està pendent d’un informe de Costes de l’Estat.

La regidora de Medi Ambient, Sandra Bartomeus, acusa l’Estat d’haver abandonat el projecte.

El projecte Life Pletera també compta amb el suport de la Diputació, la Universitat de Girona i el grup Tragsa.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

PODCAST | Emprenedors: la família Ensesa de l’Hostal La Gavina

Exquisidesa, senzillesa, humilitat, ànima, essència, història, art i cultura. Tot, servit en un entorn elegant, luxós però acollidor, proper i familiar, entre Sa Conca i la Badia de St Pol
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -