11.5 C
Pals
Divendres, 26 abril 2024
- Publicitat -

Matí fred i intervals de núvols a la tarda

Albert Aparicio
Albert Aparicio
Graduat en Física i Màster en Meteorologia. Observador meteorològic de la XOM (meteocat) a Palafrugell.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El temps d’aquest dimecres ve marcat per un matí fred amb temperatura mínima entre 0 i 3 ºC i el pas d’un front que cap a la tarda ens deixarà un cel més enteranyinat de núvols però sense pluja.

La temperatura màxima fregarà els 17 ºC en un inici de gener càlid. Cal especificar que gener és un del mesos més freds de l’any, per tant tot i que parlem d’anomalies de temperatura positives o temperatura anormalment elevada per l’època de l’any, no vol dir pas que tinguem calor, i la roba d’abric és necessària especialment durant la nit i primera hora del dia quan el termòmetre baixa dels 5 ºC. No obstant, a la Bisbal d’Empordà la meitat de dies del que portem d’any s’ha superat els 18 ºC de màxima, mentre que només 2 dies la temperatura ha baixat de 0 ºC, mostrant aquest comportament càlid.

Després del front d’aquesta tarda, entra lleuger vent de nord, però els propers dies de la setmana el temps serà anticiclònic: en general sol amb alguns núvols prims i localment alguna boirina nocturna en zones enclotades.

La fred de ple hivern podria arribar la setmana que ve, però de moment ho diem amb un condicional molt condicional, perquè hi ha encara molta incertesa, tot i que un canvi de tendència sembla que a poc a poc es va gestant. 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Can Mario inaugura aquest dissabte l’exposició dels finalistes del premi Antoni Vila Casas 2024

El certamen d'enguany s'ha centrat en l'escultura i la mostra de Can Mario està conformada per 28 obres finalistes d'artistes catalans.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -