14.1 C
Pals
Diumenge, 28 abril 2024
- Publicitat -

Núvols, vent, alteració de la mar i precipitacions

Albert Aparicio
Albert Aparicio
Graduat en Física i Màster en Meteorologia. Observador meteorològic de la XOM (meteocat) a Palafrugell.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Ens espera una setmana de temps molt insegur i inestable. Per una banda, aquest inici de setmana tenim una depressió al sud-oest peninsular que el servei meteorològic portuguès ha anomenat Cèlia. Al Baix Empordà ens afectarà inicialment amb vent de xaloc, un vent del sud-est, girant a est que, a part de provocar alteració marítima amb onades entre 2 i fins a 4 m al final del dia, ens portarà també una mica de pols en suspensió.

Dilluns tapat pot ploure de forma feble en gairebé qualsevol hora, més probable a partir de mig matí i de sud cap a nord. Quantitats poc abundants, però que se sumaran als registres ja acumulats. Temperatura entre els 8ºC de mínima i els 14ºC de màxima.

Temps força similar demà, núvols, alguns plugims i vent de llevant amb alteració de la mar.  Cèlia ens pot afectar més activament de cara a dijous i divendres amb llevant i novament pluja abundant, una situació que també es pot repetir de cara a diumenge. Com sempre en aquestes ocasions, un petit canvi en la ubicació de la borrasca pot fer que rebi més pluja un punt del mediterrani o un altre, així que caldrà seguir l’evolució d’aquest pronòstic els dies vinents.

- Publicitat -
Article anterior
Article següent
- Publicitat -
- Publicitat -

L’arquitecta palafrugellenca Anna Sabrià, nominada en dues categories als Premis d’Arquitectura

Els Premis d'Arquitectura de les comarques de Girona 2024 ja tenen els seus 24 projectes finalistes. En aquesta 26a edició, se n'havien presentat 80, i ara el jurat ha anunciat les obres candidates. Entre aquestes, n'hi ha tres que són de l'arquitecta de Palafrugell, Anna Sabrià. 
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -