22.7 C
Pals
Divendres, 1 juliol 2022
- Publicitat -

Onada de calor al Baix Empordà

Albert Aparicio
Albert Aparicio
Graduat en Física i Màster en Meteorologia. Observador meteorològic de la XOM (meteocat) a Palafrugell.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Caldrà encara esperar ben bé al final de la setmana perquè la temperatura es normalitzi, encara som a la primavera astronòmica, però l’ambient és, i continuarà essent, plenament canicular.

Així doncs, nova jornada dominada per les elevades temperatures i en general cel assolellat o amb núvols prims. Ahir va sorprendre alguna tronada, molt de soroll i pràcticament res de pluja, fruit de la mateixa calor. El termòmetre es tornarà a moure avui entre els 18ºC de mínima i els 34ºC de màxima i davant la previsió que demà i divendres es repetiran aquestes temperatures o fins i tot la superació dels 35ºC, el Baix Empordà es troba en avís de perill per onada de calor. Destacar també que en moltes poblacions, sobretot de la costa, el termòmetre no baixarà de 20ºC i fins i tot podem tenir localment alguna nit tòrrida demà o demà passat, amb més de 25ºC de temperatura mínima.

Afegir també que la qualitat de l’aire serà regular amb nivells d’ozó troposfèric elevats i també nivells moderats o puntualment elevats de material particulat en suspensió a causa de l’entrada d’aire africana. Així que protecció  pel sol, refrescar-se per la calor i també procurar no desenvolupar activitats a l’aire lliure sobretot si es tenen patologies respiratòries.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Aquest estiu viu-lo amb Ràdio Capital!

Aquest estiu no marxem de vacances! Cada matí de 10 a 13 l'Oriol Bernà et portarà el Supermatí d'estiu, mentre que a la tarda en Marc Clapés s'encarregarà de navegar amb La Xalana des de les 5 de la tarda.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -