17.3 C
Pals
Dissabte, 20 abril 2024
- Publicitat -

Onada de calor al Baix Empordà

Albert Aparicio
Albert Aparicio
Graduat en Física i Màster en Meteorologia. Observador meteorològic de la XOM (meteocat) a Palafrugell.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Caldrà encara esperar ben bé al final de la setmana perquè la temperatura es normalitzi, encara som a la primavera astronòmica, però l’ambient és, i continuarà essent, plenament canicular.

Així doncs, nova jornada dominada per les elevades temperatures i en general cel assolellat o amb núvols prims. Ahir va sorprendre alguna tronada, molt de soroll i pràcticament res de pluja, fruit de la mateixa calor. El termòmetre es tornarà a moure avui entre els 18ºC de mínima i els 34ºC de màxima i davant la previsió que demà i divendres es repetiran aquestes temperatures o fins i tot la superació dels 35ºC, el Baix Empordà es troba en avís de perill per onada de calor. Destacar també que en moltes poblacions, sobretot de la costa, el termòmetre no baixarà de 20ºC i fins i tot podem tenir localment alguna nit tòrrida demà o demà passat, amb més de 25ºC de temperatura mínima.

Afegir també que la qualitat de l’aire serà regular amb nivells d’ozó troposfèric elevats i també nivells moderats o puntualment elevats de material particulat en suspensió a causa de l’entrada d’aire africana. Així que protecció  pel sol, refrescar-se per la calor i també procurar no desenvolupar activitats a l’aire lliure sobretot si es tenen patologies respiratòries.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

La mare del nen assassinat a Bellcaire d’Empordà té amnèsia posttraumàtica, però recorda no poder ajudar-lo

Els sanitaris que van atendre la dona, que han declarat als jutjats aquest divendres, apunten que les lesions van posar en risc la vida de la mare.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -