14 C
Pals
Diumenge, 28 abril 2024
- Publicitat -

Els núvols i el temps inestable persistirà els dies vinents

Albert Aparicio
Albert Aparicio
Graduat en Física i Màster en Meteorologia. Observador meteorològic de la XOM (meteocat) a Palafrugell.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Un dia més d’aquesta setmana el sol anirà car de veure en un dimecres força ennuvolat, alguna tímida clariana a la tarda. Es pot escapar alguna gota o plugim feble, però avui en general no s’espera pluja. Ahir les precipitacions van ser febles entre 1 i 5 mm a bona part del Baix Empordà i en destaquem els més de 7 mm a La Bisbal d’Empordà. Avui si és que cau alguna cosa, seria encara menys.

Continua l’alteració marítima a la costa, amb menor intensitat hem passat de mar brava a maregassa, per tant onades en general inferiors als 3 m  i vent de component nord-est de força moderada.

Destacar també aquests dies la presència de pols en suspensió, que si ve a casa nostra no és tan aparatosa com altres indrets del centre i sud peninsular, sí que ha arribat a les nostres contrades.

Pel que fa a temperatura, com els dies anteriors poca amplitud tèrmica la mínima d’ 11ºC i la màxima al voltant dels 15ºC

Demà i especialment divendres la pluja torna a aparèixer amb una mica més de ganes, però si fa uns dies els models indicaven pluja molt abundant per dijous-divendres, el cert és que aquesta possibilitat ha disminuït molt. Això sí la inestabilitat i noves precipitacions sembla que també ens acompanyarà pel cap de setmana.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Marc Larré guanya el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024 amb una obra en què plasma el seu cos en sorra

L'artista Marc Larré ha guanyat el premi Antoni Vila Casas d'Escultura 2024 amb l'obra titulada '2 braços, 3 genolls, 5 mans i 12 peus' en què plasma el seu cos en guix, fang i sorra. La singularitat de les cinc peces que conformen l'obra és que són dures per fora, però estan plenes de sorra en el seu estat natural.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -