24.4 C
Pals
Diumenge, 23 juny 2024
- Publicitat -

Puja la temperatura amb sol i vent de garbí

Albert Aparicio
Albert Aparicio
Graduat en Física i Màster en Meteorologia. Observador meteorològic de la XOM (meteocat) a Palafrugell.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Arribem a dimecres amb temps d’avançada primavera. Avui el temps serà assolellat i puja la temperatura amb valors màxims que aniran dels 20 a 22ºC, i de moment malauradament ni rastre de la pluja, en un març que acabarà essent pràcticament eixut: la mitjana climàtica al Baix Empordà del març és d’una cinquantena de litres per metre quadrat i enguany no ha plogut res, o molt poc representant sols entre el 2% i el 15% de la precipitació que seria normal per aquesta època de l’any al Baix Empordà.

Evolució de l'anomalia de precipitació (%) respecte la mitjana climàtica 1991-2020.
Evolució de l’anomalia de precipitació (%) respecte la mitjana climàtica 1991-2020.

Aquest dimecres també tenim com a protagonista el vent, que serà de component sud, sud-oest amb un garbí que guanya força entre migdia i tarda i bufarà amb cops màxims que poden superar els 50 km/h. Demà sense gaires novetats al pronòstic, sols algun núvol prim i temperatura amb tendència a baixar, especialment de cares a l’inici d’abril.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Les estafes per internet es dupliquen a les comarques gironines els últims cinc anys arribant a produir-se’n 23 al dia

Les estafes a través d’internet a la Regió Policial de Girona s’han duplicat els darrers cinc anys. En concret i segons el registre dels Mossos d’Esquadra, s’ha passat de 4.248 delictes d’aquest tipus el 2018 a un total de 8.479 l’any passat.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -