14.9 C
Pals
Dimecres, 8 maig 2024
- Publicitat -

Progressiva recuperació de la temperatura amb restes d’inestabilitat

Albert Aparicio
Albert Aparicio
Graduat en Física i Màster en Meteorologia. Observador meteorològic de la XOM (meteocat) a Palafrugell.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Divendres amb variabilitat al cel amb presència de núvols prims que enteranyinaran parcialment el cel i també més sol que ahir. La pluja d’ahir va ser minsa o poc abundant al Baix Empordà acumulant registres en general inferiors als 3 mm. El que sí hem notat és l’ambient més fresc i aquest divendres el dia ha començat amb temperatura mínima entre els 4 i 6 ºC.

Les restes d’inestabilitat amb presència d’aire relativament més fred a nivells mitjans i alts de la troposfera poden afavorir encara avui el creixement d’alguna nuvolada residual cap al vespre. A la tarda el vent de Garbí bufarà de força moderada i el termòmetre assolirà valors màxims entre els 16 i 18 ºC al Baix Empordà.

Pel cap de setmana en general farà sol, però la primera meitat del dissabte quedaran intervals de núvols i no es descarta algun plugim o petit ruixat d’abast local. A la tarda entra la Tramuntana que bufarà amb força i cops màxims de 60 a 70 km/h. El vent del nord ens acompanyarà també diumenge amb menys força i temps més assolellat.

Tot plegat amb una temperatura amb tendència a anar pujant a poc a poc els propers dies amb matins frescos i suavitat tèrmica al migdia però sense calor.

- Publicitat -
Article anterior
Article següent
- Publicitat -
- Publicitat -

Un mos, un glop – Mas Muxach – Escola de Natura La Coloma

Sabeu la frase “Jau, Coloma, jau!”? Doncs va sortir d’aquí, d’en Jordi Muxach i la seva gossa Coloma, que junts van fer història als anys 90 guanyant nombrosos reconeixements als concursos de gossos pastors de tot el país. Avui parlem amb en Ròmul Muxach, que actualment porta l’Escola de Natura La Coloma i pastura el ramat actual de Mas Muxach, a l’Estartit.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -