18.2 C
Pals
Dilluns, 13 maig 2024
- Publicitat -

Núvols baixos i boirines matinals i tarda amb més sol

Albert Aparicio
Albert Aparicio
Graduat en Física i Màster en Meteorologia. Observador meteorològic de la XOM (meteocat) a Palafrugell.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Matí de dimecres amb presència de pols en suspensió i boirines matinals que redueixen la visibilitat donant un aspecte enterbolit o brut al cel. Al llarg del dia en general l’estat del cel millorarà amb més clarianes i estones de sol a la tarda, sense acabar de quedar del tot net amb alguns núvols alts.

Ens acompanyarà vent de component nord, nord-est amb cops màxims que poden superar 40 km/h i a la costa tindrem maror amb onades entre mig metre i un metre d’altura.

L’ambient serà calorós i xafogós amb una temperatura mínima que la darrera nit no ha baixat dels 20 ºC a bona part del Baix Empordà. La temperatura màxima assolirà entre els 30 i 32 ºC.

Demà variabilitat al cel, transitori increment de la inestabilitat que fa que no puguem descartar algusn ruixats o tronades, i de cara al cap de setmana no s’espera pluja i farà més sol.

I la fita astronòmica del dia és que oficialment a les 16:58h entrarem a l’estiu. Tot i que meteorològicament l’estiu va de l’1 de juny al 31 d’agost, astronòmicament avui és el solstici d’estiu. Contra la creença popular no és la nit de Sant Joan la més curta de l’any, sinó la d’avui, i si no tinguéssim núvols el dia comptaria amb més de 15h de llum solar.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Hores i camins

Ara fa pocs dies vaig acabar un viatge una mica intens, d'aquells d'anar a peu d'una punta a l'altra...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -