19 C
Pals
Diumenge, 5 maig 2024
- Publicitat -

Darrer dia de l’onada de calor al Baix Empordà

Albert Aparicio
Albert Aparicio
Graduat en Física i Màster en Meteorologia. Observador meteorològic de la XOM (meteocat) a Palafrugell.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Dimecres va ser la jornada més calorosa d’aquesta onada de calor amb 39,9 ºC a Verges,  39,3 ºC a la Bisbal d’Empordà, 37,4 ºC a Palafrugell,  37,3 ºC a Castell d’Aro i 36,9 ºC a Torroella de Montgrí.
A l’estació meteorològica que gestiona el Servei Meteorològic de Catalunya a la Tallada d’Empordà, el termòmetre va arribar als 40,2 ºC, essent rècord per un mes d’agost mai mesurat abans en els 35 anys de dades d’aquesta estació, i a sols 4 dècimes del rècord absolut del passat 18 de juliol de 40,6 ºC.

L’onada de calor ens acompanyarà un dia més avui perdent un xic d’intensitat, però el termòmetre tornarà a enfilar-se fins als 38 ºC a l’interior del Baix Empordà i més de 34 ºC a la costa. Temps en general assolellat, si bé a primeres hores del matí amb presència de núvols baixos o alguna boira. A la tarda vent entre fluix i moderat de component sud, mar molt tranquil al matí i al final de la tarda entre marejol i lleugera maror amb onades màximes de mig metre.

Demà es desactiven els avisos de perill per temperatura extrema diürna, si bé la propera matinada serà calorosa i xafogosa. Divendres farà calor, però el termòmetre ja no passarà dels 35 ºC i pel cap de setmana es notarà la refrescada, especialment  diumenge amb una jornada més inestable i és possible la formació de tempestes localment fortes.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Early endings and future beginnings – 2024 Catalan election preview

We will answer the question: What does a non-existent casino project have to do with the current political situation?
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -