15.5 C
Pals
Dijous, 8 maig 2025
- Publicitat -

Dimecres d’ambient càlid amb ascens de la temperatura

Albert Aparicio
Albert Aparicio
Graduat en Física i Màster en Meteorologia. Observador meteorològic de la XOM (meteocat) a Palafrugell.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img

Dimecres en conjunt predominarà el temps assolellat amb el pas d’alguns intervals de núvols, que al llarg del dia poden deixar mig ennuvolat el cel. El vent predominant serà de component sud, sud-oest, un garbí que bufarà amb cops de fins a 40 km/h.

El protagonista de la jornada torna a ser l’ambient càlid o calorós. La temperatura la passada matinada s’ha situat entre els 16 ºC i 19 ºC de mínima, arribant a enregistrar una passada nit tropical en punts de la costa com a l’Estartit sense baixar dels 20ºC.
La temperatura màxima assolirà els 30ºC en punts de l’interior del Baix Empordà, en un dia on el temps de tardor brillarà per la seva absència.

Aquesta setmana, però, ens visitaran altres sistemes frontals, i entre demà a la nit i matí de dissabte la inestabilitat serà més gran amb ruixats que localment poden anar acompanyats de tempesta divendres. La temperatura serà notablement més baixa divendres i sobretot dissabte amb un ambient més fred de tardor i temps més inestable amb possibles nous ruixats.

- Publicitat -
- Publicitat -
00:28:28

Un mos, un glop: Descobrint la Riquesa i Varietat de la Cuina Marroquina a Catalunya

La cuina marroquina a Catalunya va molt més enllà del couscous. En aquesta entrevista amb quatre experts —Omar Bidaoui Belhaj, Yahya Jamali Bidaoui, Eduard Prats Planagumà i Laia Camós Cristau— descobrim com aquesta gastronomia es fusiona amb la cultura local. Parlen de la importància de les espècies, les diferències regionals, l’ús d’estris tradicionals i la passió per preservar l’autenticitat dels plats. També es destaca l’ús de ceràmica de La Bisbal i la preparació meticulosa dels àpats. Un viatge de sabors que reflecteix una rica convivència cultural entre el Marroc i Catalunya.

Altres notícies