18 C
Pals
Diumenge, 5 maig 2024
- Publicitat -

Matí de dissabte fred amb predomini del temps assolellat

Albert Aparicio
Albert Aparicio
Graduat en Física i Màster en Meteorologia. Observador meteorològic de la XOM (meteocat) a Palafrugell.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Matí de divendres ennuvolat amb intervals de núvols que aniran a menys al llarg del matí, i temps més assolellat entre migdia i tarda. La temperatura ahir va ser anòmalament elevada, arribant a superar els 27 ºC en punts de l’interior i meitat nord del Baix Empordà. En part a causa d’un vent càlid entre garbí i ponent que va bufar amb cops de més de 50 km/h, assolint gairebé els 70 km/h a Roca Maura (a 225 m d’altitud) a l’Estartit. Avui a la tarda el garbí pot tornar a bufar, però amb menys intensitat i més limitat geogràficament a la meitat sud de la comarca.  La temperatura d’aquest divendres serà lleugerament més baixa respecte ahir entre els 12 ºC de mínima i fins els 25 ºC de màxima.

Dissabte predomini del temps assolellat, i amb vent de component sud, sud-oest a partir del migdia de dissabte que anirà bufant amb força moderada i alguns cops forts que poden superar els 50 km/h novament. Dissabte al matí amb ambient més fred abans que comenci a guanyar força el vent, perquè aquest aire de component sud, sud-oest farà que es mantingui relativament alta la temperatura al migdia i tarda. La mínima rondarà els 10ºC,  localment més baixa la primera hora de dissabte, amb màximes al voltant dels 25ºC. El vent de garbí ens acompanyarà tot diumenge amb una temperatura mínima més elevada.

Recordar que la nit de dissabte a diumenge, canviem a l’horari d’hivern: quan siguin les tres de la matinada de diumenge, les busques del rellotge passaran a marcar les dues. D’aquesta manera només portarem una hora de diferència amb l’anomenat Temps Universal o horari solar. Tindrem més claror a l’inici de dia, però el sol es pondrà abans de les sis de la tarda.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -