17.3 C
Pals
Dissabte, 20 abril 2024
- Publicitat -

La tardor arriba amb un canvi de temps

Albert Aparicio
Albert Aparicio
Graduat en Física i Màster en Meteorologia. Observador meteorològic de la XOM (meteocat) a Palafrugell.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Aquest divendres és el primer dia de la tardor astronòmica, tot i que meteorològicament parlant des del passat 1 de setembre ja som a la tardor. La nova estació es voldrà fer notar amb un canvi en la dinàmica meteorològica.

Divendres jornada amb un cel més clar al matí i progressiva evolució de núvols, cel variable i cap al final del dia i propera nit cel més tapat. A la tarda vent del sud amb cops de més de 40 km/h i temperatura entre els 12-14 ºC de mínima i els 25-27 ºC de màxima. A partir de la propera nit i matinada de divendres a dissabte, i fins les primeres hores del matí de dissabte, una banda de precipitació escombrarà el Baix Empordà d’oest a est i localment pot anar acompanyada de tempesta i pluja d’elevada intensitat.

El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís de perill per intensitat de precipitació al Baix Empordà ja que localment es poden acumular més de 20 mm en 30 minuts. L’avís es vàlid per la nit de divendres i fins les 8h del matí de dissabte.

Dissabte serà una jornada amb temps insegur, però no plourà durant tot el dia, de fet entre migmatí i fins a primera hora de la tarda la probabilitat de pluja serà més baixa i fins i tot amb alguna ullada de sol. De nou a partir de la tarda i nit es reactivaran les precipitacions de distribució més irregular.

Diumenge es manté la inestabilitat amb un cel variable, temperatura més baixa i risc de pluja menor.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

La mare del nen assassinat a Bellcaire d’Empordà té amnèsia posttraumàtica, però recorda no poder ajudar-lo

Els sanitaris que van atendre la dona, que han declarat als jutjats aquest divendres, apunten que les lesions van posar en risc la vida de la mare.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -