14.4 C
Pals
Divendres, 22 octubre 2021
- Publicitat -

Elisava i la Fundació ICSuro presenten una exposició de dissenys i prototips de productes fets amb suro

La mostra, feta per estudiants de 4t curs, és el fruit d’una assignatura del centre

Ràdio Capitalhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

Elisava, Facultat de Disseny i Enginyeria de Barcelona i la Fundació Institut Català del Suro presenten al Museu del Suro de Palafrugell una exposició dels millors dissenys i prototips de productes fets amb suro per part de l’alumnat de 4t curs del Grau en Disseny i el Grau en Enginyeria de Disseny Industrial (Curs 2020 – 2021).

L’objectiu principal de l’assignatura va ser introduir-se i comprendre el disseny fent una reinterpretació d’una matèria primera, entenent les seves propietats, característiques úniques i els seus processos. La Fundació ICSuro hi va col·laborar fent la lliçó introductòria sobre el suro i les seves possibilitats en el món del disseny a l’inici de l’assignatura i aportant mostres de la matèria primera perquè l’alumnat l’explorés i hi treballés.

Aquesta col·laboració respon a un dels objectius fundacionals de l’ICSuro, que és el de formar i donar difusió sobre el material. Pel president de la Fundació, Joan J. Puig, “aquesta col·laboració amb Elisava demostra les possibilitats infinites que ofereix el suro en l’àmbit del disseny i constata que cal apostar pels joves dissenyadors amb talent per fomentar l’ús del suro, un material 100% natural, reciclable i sostenible que és un valor a l’alça”.

Els dissenys

La mostra “Elisava x ICSuro” recull alguns dels millors dissenys i prototips sorgits en el marc de l’assignatura “Tecnologia de producte III”. Tots estan enfocats a donar resposta a necessitats reals en base a les propietats del suro: baixa densitat i lleugeresa, impermeabilitat, bon aïllament tèrmic i acústic, elevada resistència al moviment, capacitat d’amortiment, elasticitat, durabilitat o origen natural.

Entre els projectes sorgits destaca “Planta’t” (Berta Abad, Laura Masdeu, Júlia Vera), que consisteix en uns discs de suro barrejat amb llavors per cultivar a casa, VIFTE (Hannah Adib, Marco Gesualdo, Helena Lehn), un producte portàtil per aïllar-se del soroll en entorns socials o La Surera (NilsKamming, Liam Kelly), una motxilla dissenyada per millorar el confort a l’espai urbà.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

El volcà desconegut del Baix Empordà que es troba al Massís del Montgrí

Dos catedràtics del departament de ciències ambientals de la Universitat de Girona, van descobrir l'aflorament volcànic al 1996.
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -