16.4 C
Pals
Dissabte, 21 maig 2022
- Publicitat -

Els arrossaires de Pals necessiten mitjans per salvar les collites

En una entrevista amb Josep Pericay, president de l'Agrupació de Defensa Vegetal de l'Arròs de Pals, ha explicat com l'aigua marítima afecta el sòl i dificulta el creixement de l'arròs, que s'afageix al dany de les infraestructures

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’arròs de Pals és una de les plantacions més importants de la comarca, i els desperfectes que ha causat el temporal faran que es compliquin les collites. En una entrevista amb Josep Pericay, president de l’Agrupació de Defensa Vegetal de l’Arròs de Pals, ha explicat com l’aigua marítima afecta el sòl i dificulta el creixement de l’arròs. En aquest sentit, els més afectats són els arrossars de la zona marítima, ja que el mar ha entrat un kilòmetre endins i ha afectat també als camins d’accés. Així doncs, fins que no baixi el nivell de l’aigua no es podrà fer una avaluació concreta, i ara també és d’hora per quantificar els danys econòmicament.

Pericay ha explicat que han de disposar desl mitjans per solventar la situació, i això passa per reestablir tuberies i les vies de captació d’aigua per poder fer un rentat d’aigua dolça. Amb això, esperen poder recuperar les collites amb relativa normalitat.

Els tres interlocutors principals per solucionar això són les comunitats de regants, el Departament d’Agricultura i l’ACA, i hauran de determinar com s’actua en aquestes infraestructuers danyades.

 

 

 

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Projecten un segon parc eòlic marí de 500 MW al golf de Roses

La promotora és una filial d'Iberdrola i es troba en tràmit de consulta pública d'avaluacions ambientals
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -