20.6 C
Pals
Divendres, 27 maig 2022
- Publicitat -

L’oposició denuncia “manca de transparència” en l’increment del 6,92% de l’IBI a Sant Feliu

Diuen que no van conèixer el 3% addicional corresponent a l'actualització dels valors cadastrals que l'Ajuntament va demanar a l'Estat fins al mes de desembre, i no a l'octubre, quan es van aprovar les ordenances

Pedro Ruiz Claveria
Pedro Ruiz Claveriahttps://contrastirigor.wordpress.com
Sóc de Calonge. Redactor a Ràdio Capital de l'Empordà.
[rt_reading_time label="Temps de lectura:" postfix="minuts" postfix_singular="minut"]
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Els grups de l’oposició de Sant Feliu de Guíxols s’han mostrat contraris a l’increment de l’Impost sobre els Béns Immobles que l’Executiu municipal ha implementat per a aquest 2020. Denuncien que no han rebut “suficient informació”, ja que aquesta puja serà finalment del 6,92%.

Aquesta xifra prové del ja anunciat increment del 3,92% que va tipificar el consistori –passa del 0,99% al 1,03% el coeficient municipal– i que va comptar amb el suport de Guíxols des del Carrer i l’abstenció d’ERC en l’aprovació de les ordenances, en tractar-se d’un impost que portava tres anys congelat. Durant el desembre, es va conèixer que a aquesta suma s’adheria un 3% més, que correspon a l’apreciació de valors cadastrals que va demanar l’Ajuntament ganxó a Hisenda. Des de l’Estat, s’ha recomanat a diversos municipis actualitzar aquests valors, i ho ha xifrat en aquest cas en el 3%.

Jordi Lloveras, portaveu de Guíxols des del Carrer, diu que “s’hauria d’haver informat d’aquest 3% de més quan es van aprovar les ordenances a l’octubre”, perquè “no hauríem donat el nostre suport”. Per tal que aquesta pujada no s’apropi al 7%, Lloveras demana deixar l’increment del tipus municipal per a “anys successius”:

Precisament aquesta mesura també la sol·licita ERC, segons informa El Punt Avui. JxCat i MES també votaran en contra.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

El Baix Empordà planifica la temporada de prevenció d’incendis forestals

Davant l'elevat risc d'incendi previst per aquest estiu, representants del Consell Comarcal del Baix Empordà, dels municipis de la comarca i dels cossos d'emergència s'han trobat per tractar la prevenció d'incendis.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -