L’oposició denuncia “manca de transparència” en l’increment del 6,92% de l’IBI a Sant Feliu

Diuen que no van conèixer el 3% addicional corresponent a l'actualització dels valors cadastrals que l'Ajuntament va demanar a l'Estat fins al mes de desembre, i no a l'octubre, quan es van aprovar les ordenances

L'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols en una imatge d'arxiu
L'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols en una imatge d'arxiu

Els grups de l’oposició de Sant Feliu de Guíxols s’han mostrat contraris a l’increment de l’Impost sobre els Béns Immobles que l’Executiu municipal ha implementat per a aquest 2020. Denuncien que no han rebut “suficient informació”, ja que aquesta puja serà finalment del 6,92%.

Aquesta xifra prové del ja anunciat increment del 3,92% que va tipificar el consistori –passa del 0,99% al 1,03% el coeficient municipal– i que va comptar amb el suport de Guíxols des del Carrer i l’abstenció d’ERC en l’aprovació de les ordenances, en tractar-se d’un impost que portava tres anys congelat. Durant el desembre, es va conèixer que a aquesta suma s’adheria un 3% més, que correspon a l’apreciació de valors cadastrals que va demanar l’Ajuntament ganxó a Hisenda. Des de l’Estat, s’ha recomanat a diversos municipis actualitzar aquests valors, i ho ha xifrat en aquest cas en el 3%.

Jordi Lloveras, portaveu de Guíxols des del Carrer, diu que “s’hauria d’haver informat d’aquest 3% de més quan es van aprovar les ordenances a l’octubre”, perquè “no hauríem donat el nostre suport”. Per tal que aquesta pujada no s’apropi al 7%, Lloveras demana deixar l’increment del tipus municipal per a “anys successius”:

Precisament aquesta mesura també la sol·licita ERC, segons informa El Punt Avui. JxCat i MES també votaran en contra.