10.6 C
Pals
Dilluns, 4 desembre 2023
- Publicitat -

Obres d’emergència al Port de Palamós i al de Sant Feliu de Guíxols després del temporal Gloria

Ports de la Generalitat invertirà fins a 7 milions d'euros en diferents infraestructures portuàries després del temporal Gloria pels desperfectes que ha causat

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Obres d'emergència al Port de Palamós i al de Sant Feliu de Guíxols després del temporal Gloria
/

La Generalitat de Catalunya, mitjançant l’empresa pública Ports de la Generalitat, ha anunciat obres d’emergència a sis ports catalans, entre ells el port de Palamós i el de Sant Feliu de Guíxols, els dos al Baix Empordà. En total, s’invertiran uns 7 milions d’euros als ports més afectats pel temporal Gloria a tot Catalunya.

A Palamós les obres es centraran en l’estació marítima. L’edifici on es fan els controls dels passatgers i dels tripulants dels creuers internacionals que fan escala al port de Palamós. El temporal va rebentar dues finestres i l’aigua va entrar amb virulència dins l’estació, provocant danys importants a l’interior. També es va veure afectat un local on hi ha els vestuaris dels estibadors. L’activitat de creuers iniciarà la temporada a mitjans d’abril.

Port de Palamós | Imatge de Joan Pere Gómez
Port de Palamós | Imatge de Joan Pere Gómez

Així mateix, la zona de la Pedrera, on s’emmagatzemen les mercaderies i alguns concessionaris hi tenen magatzems està molt malmesa, a causa dels forts ultrapassaments que han desplaçat blocs de protecció i peces d’escullera. L’actuació servirà per reforçar i reparar les estructures que protegeixen el vial i les naus comercials. A més, s’hauran de reparar les naus d’emmagatzematge de Ports de la Generalitat. Lluís Puig, alcalde de Palamós a la ràdio municipal, va explicar la situació durant el temporal Gloria.

D’altra banda, la Generalitat també treballarà en millorar el port de Sant Feliu de Guíxols. En aquest port s’han produït ultrapassaments a l’inici i final del dic d’abric, la qual cosa ha provocat desplaçaments de blocs de formigó a la punta del dic. S’ha de fer una actuació d’emergència per col·locar nous blocs de formigó a l’extrem del dic, al costat de la bocana del port. També s’ha de reparar el far, tot un símbol de la vila. A més, es faran reparacions menors d’elements auxiliars com ara, baranes, part dels pantalans i instal·lacions de subministraments d’aigua i llum.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Una altra victòria èpica del Bisbal Bàsquet

El partit jugat a la pista de l'Andratx va ser molt competit, i els bisbalencs van guanyar-lo per només 2 punts de diferència
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -