10.9 C
Pals
Diumenge, 5 febrer 2023
- Publicitat -

La Generalitat reforçarà el trencaones del Port de Palamós

El vial del Port, en el tram entre Marina Palamós i el moll comercial, és especialment vulnerable als temporals de llevant. Després de la borrasca Gloria, l'Ajuntament n'ha demanat la seva reparació

Temps de lectura: < 1 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

La borrasca Gloria ha deixat tot de desperfectes al seu pas. Un d’ells, l’escullera de contenció que va en paral·lel al vial del Port de Plamós, a l’altura de la Pedrera. Ha quedat completament malmès i s’ha fet un forat a través del qual l’aigua del mar ha pogut entrar i ha inundat el vial. També ha causat importants danys a les naus del Club Nàutic Costa Brava.

Segons ha informat Ràdio Palamós, l’Ajuntament ha arribat a un compromís amb Ports de la Generalitat per reparar i reforçar el trencaones, concretament en el tram entre Marina Palamós i el moll comercial, és especialment vulnerable als temporals de llevant. El temporal ha estat tan virulent que les onades han aconseguit vèncer la resistència de l’escullera i fer-hi un forat. Com a conseqüència de les inundacions patides a la zona, el via està tallat al trànsit des de dilluns. En declaracions a Ràdio Palamós, Lluís Puig, l’alcalde, ha explicat com es taparà l’esquerda i la voluntat de reforçar l’escullera.

Certament, l‘escullera del dic d’abric del port de Palamós es troba en fase de reforç i, malgrat tot, ha aguantat prou bé el temporal. En canvi, amb la de Marina Palamós ha succeït tot el contrari i s’ha acabat trencant. Les platges són una de les altres zones que més pateixen. Normalment la Platja de la Fosca és la més afectada i, ara per ara, encara s’estan avaluant els danys causats. L’alcalde n’ha parlat, també, a Ràdio Palamós.

Actualment no es preveu que es realitzi cap actuació fins la primavera, ja que poden haver-hi més temporals de mar en els propers mesos.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Francesc Cambó

Benvolguts oients de Ràdio Capital. Com que com tanta altra gent  de la meva edat jo també em trobo...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -