24.2 C
Pals
Dissabte, 28 maig 2022
- Publicitat -

El Baix Empordà evalua les conseqüències del Gloria

El temporal Gloria ha deixat greus conseqüències per les infraestructures i danys materials a tota la comarca, dels que s'estan començant a calcular costos de reparació

[rt_reading_time label="Temps de lectura:" postfix="minuts" postfix_singular="minut"]
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El temporal Gloria ha deixat greus conseqüències per les infraestructures i danys materials a tota la comarca, dels que s’estan començant a calcular costos de reparació.

Torroella de Montgrí

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha calculat que caldran un mínim de 2 milions d’euros per arreglar els danys del temporal, comptant afectacions a equipaments, infraestructures i edificis públics, segons informa el Punt Avui. L’aigua de l’aixeta encara no és potable perquè la riuada va rebentar la canonada, però tot i així, ja s’ha reestablert el servei i l’aigua ja arriba a les cases. Mentrestant, també capten aigua de la canonada de la mancomunitat de Palafrugell i han colocat dues cisternes per poder repartir aigua potable als veïns que ho necessitin. Encara hi ha carrers tallats per inundació, i es farà arribar una llista a la Generalitat i al govern espanyol de tots els desperfectes. Alguns d’aquests encara s’estan valorant per tècnics, com per exemple, els del port i passejos marítims del Molinet i Montgó. Aquest diumenge, més de 500 voluntaris convocats pel col·lectiu Tot més net han netejat les platges de deixalles i brossa arrossegats per la corrent.

 

Palafrugell

En una primera valoració realitzada per l’Ajuntament de Palafrugell, estima en 1 milió d’euros el cost de reparar els danys ocasionats pel temporal Glòria de la setmana passada. La principal afectació es troba a la platja i al passeig de Llafranc, i també al port. En concret, es tracta de l’esvoranc ocasionat al passeig Francesc de Blanes i de la caiguda del mur que separa la platja del passeig, que costarà uns 800.000 euros. D’altra banda, la platja ha quedat sense sorra, que va envair el passeig Francesc de Blanes i Cipsela. També hi ha destrosses als establiments de front de mar i a la finca privada que es troba just al principi de la platja. En el cas de Tamariu, el temporal va malmetre diverses toves del passeig, que s’hauran de reposar, i va ocasionar danys a la majoria d’establiments turístics que es troben al passeig. En aquesta zona, la sorra de la platja també va envair tot el passeig, i inclús alguns dels carrers travessers. A Calella de Palafrugell hi ha diversos desperfectes a les diferents platges, com les dutxes de la Platgeta o de Port Pelegrí, l’escala de la Platgeta i la passarel·la de fusta que connecta la platja d’en Calau amb la de Port Bo. També hi ha destrosses al camí de ronda de Calella a Llafranc, en concret a les escales d’accés a les roques, que no afecta a la circulació segura pel camí. A la platja del Golfet, que ha perdut molta sorra, unes roques obstaculitzen l’accés a la mateixa. Com ha succeït en els altres nuclis costaners de Palafrugell, el temporal també ha malmès molts dels establiments i comerços propers al mar. I a la zona més interior del municipi, s’ha comptabilitzat la caiguda d’uns 100 arbres, alguns de l’espai públic i altres de finques privades.

Platja d’Aro

L’Ajuntament de Platja d’Aro ha demanat que el municipi es declari zona catastròfica. Aquest cap de setmana han retirat les restes de la sorra que queda en el passeig, però la platja s’ha quedat sense sorra. A més, la corrent també ha desplaçat parcs infantils i senyals de la platja. Els propietaris de bars i restaurants de Platja d’Aro asseguren que el temporal ha comportat pèrdues econòmiques importants en els seus establiments. Segons informa la Revista Empordà, propietaris de bars i restaurants han dit que han perdut entre 8.000 i 10.000 euros per tenir el local tancat i les conseqüències de les destrosses.

Les pomeres del Baix Empordà

Un sector molt afectat del Baix Empordà són les pomeres. Tal i com informa la Revista Empordà, el temporal va arrassar hectàrees properes a Verges, Ultramort, Ullà i Torroella de Montgrí. Els fructicultors han vist com el temporal es va endur les pomeres Ter avall i hi ha moltes plantacions inundades. Ara, caldrà veure com evolucionen els arbres que han sobreviscut al temporal quan arribi l’època de floració.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Incendi a l’Hotel Panorama de Sant Feliu de Guíxols

Diverses dotacions dels Bombers de la Generalitat van treballar ahir a la tarda per apagar un foc a l'hotel Panorama de Sant Feliu de Guíxols.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -