24.2 C
Pals
Dissabte, 19 juny 2021
- Publicitat -

Els carrers de Sant Feliu homenatjaran les víctimes del feixisme

Es col·locaran llambordes commemoratives al davant de les cases o els llocs de treball d’aquells guixolencs que foren represaliats pel franquisme

El més llegit

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img

Els carrers de Sant Feliu homenatjaran les víctimes del feixisme amb llambordes commemoratives col·locades al davant de les cases o els llocs de treball d’aquells guixolencs que foren represaliats pel franquisme, ja fossin exiliats, assassinats, perseguits o víctimes dels camps de concentració nazis.

La mesura es va aprovar per unanimitat al ple municipal del passat 22 de febrer, i s’emmarca dintre del projecte de Gunter Demnig. Aquesta idea, així com les llambordes, va ser ideada per l’escultor alemany que dona nom al projecte. Cada peça, quadrada, de 10cm x 10cm i feta de formigó, està coberta d’una fulla de llautó on es graven les dades de la víctima en qüestió. Cada llamborda és única i es realitza de manera especial a mà, com a gest de respecte i humanitat que vol contrastar amb l’exterminació industrialitzada dels nazis.

El regidor Pere Albó explicava així la proposta:

Actualment existeixen més de 50.000 llombardes a més de 21 països a tot Europa. A l’estat espanyol, Catalunya és pionera en la col·locació d’aquestes plaques per iniciativa del Memorial Democràtic.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Últimes notícies

Ràdio Capital 20 anys – Capítol 16: 2016

El 2016 va ser un gran any per Ràdio Capital i en aquest capítol el repassem!
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -