Personalitza les Preferències de Consentiment

Utilitzem cookies per ajudar-te a navegar eficientment i realitzar certes funcions. Trobaràs informació detallada sobre totes les cookies en cada categoria de consentiment a continuació.

Les cookies que es classifiquen com a "Necessàries" s'emmagatzemen al teu navegador ja que són essencials per habilitar les funcionalitats bàsiques del lloc.

També utilitzem cookies de tercers que ens ajuden a analitzar com utilitzes aquest lloc web, emmagatzemar les teves preferències i proporcionar el contingut i els anuncis rellevants per a tu. Aquestes cookies només s'emmagatzemaran al teu navegador amb el teu consentiment previ.

Pots triar activar o desactivar algunes o totes aquestes cookies, però desactivar algunes d'elles pot afectar la teva experiència de navegació.

Sempre actiu

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No hi ha cookies per mostrar

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No hi ha cookies per mostrar

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No hi ha cookies per mostrar

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No hi ha cookies per mostrar

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No hi ha cookies per mostrar

13.9 C
Pals
Dimecres, 21 maig 2025
- Publicitat -

Els cellers de la Ruta del Vi de la DO Empordà reben gairebé un 70% més d’enoturistes durant el 2022

Dos de cada tres visitants eren de l'Estat espanyol i van fer-hi una despesa mitjana de 40,51 euros

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img

Els cellers de la Ruta del Vi DO Empordà han rebut un 69,5% més d’enoturistes durant el 2022 respecte del 2021. L’any passat, 28 cellers van registrar 80.374 visitants. Per procedència, dos de cada tres eren de l’Estat espanyol i van fer una despesa mitjana als cellers de 40,51 euros. L’evolució d’enoturistes a la Costa Brava entre els anys 2014 i 2022 – exceptuant els dos anys de pandèmia- indica que s’han més que doblat els visitants en nou anys, situant-se el creixement en un 126 %.

Aquest increment coincideix amb l’aposta per desenvolupar el producte enoturístic a la Costa Brava i amb la creació del club de màrqueting de la Ruta del Vi DO Empordà, sumada a la tasca del Consell Regulador de la DO Empordà i l’activitat promocional generada pels propis cellers visitables. A més, entre el 2019 i el 2022, el nombre d’enoturistes va augmentar un 43% malgrat la pandèmia.

Pel que fa a l’evolució de visitants als cellers per mesos de l’any s’observa una concentració relacionada amb els períodes de vacances de l’estiu –en què la Costa Brava rep el major nombre de turistes–, Setmana Santa i la Festa Nacional d’Espanya. L’agost de 2022 es van registrar 14.337 visitants als cellers –essent el mes de major afluència-, seguit pels 10.566 visitants al mes de juliol i, en tercera posició, pels 9.402 visitants al mes de setembre.

Alhora, en els mesos de temporada mitjana de 2022 –abril, maig i octubre- creix el nombre d’enoturistes respecte exercicis anteriors posant de manifest un esponjament de l’estacionalitat. L’abril de 2022 van registrar-se 5.672 enoturistes, al maig 6.692 i a l’octubre, 8.339 visitants. El mes de gener segueix essent el mes amb menys enoturistes als cellers empordanesos, amb 2.121 visitants.

- Publicitat -
- Publicitat -

El més bo, a l’Empordà

En Ramon Madaula ho ha tornat a fer: ha emplenat un teatre d’espectadors que han gaudit d’una història ben...

Altres notícies