20.7 C
Pals
Diumenge, 26 setembre 2021
- Publicitat -

Els centres de submarinisme de l’Estartit reobriran al juliol

Els mesos de tancament els va suposar una pèrdua del 40% de l’activitat

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

L’actual situació d’emergència també ha afectat als centres de busseig i immersions de l’Estartit. No solament pel que fa a les pèrdues econòmiques sinó també en els seus hàbits de funcionament que hauran de modificar quan tornin a obrir, a finals d’aquest mes o a principis de juliol.

Segons ens ha explicat aquest matí a Ràdio Capital Ramon Siliceo, el portaveu dels centres de submarinisme de l’Estartit, hauran d’adaptar-se a les noves condicions de funcionament i establir un protocol de seguretat. Aquest inclourà l’ús de les mascaretes, el gel, la desinfecció de les barques entre cada grup de persones i probablement un canvi d’horaris.

Pel que fa a la data de reobertura dels centres, no serà abans del 27 de juny i la majoria ho faran a principis de juliol. Tot i que ja tenen la autorització de fer-ho, necessiten temps per reorganitzar-se i aplicar les mesures de seguretat imposades.

Quant a les pèrdues econòmiques consecutives al confinament, el portaveu dels centres estima que ja s’ha perdut un 40% de la facturació habitual. Segons la quantitat de turisme subaquàtic que vindrà els mesos de juliol, agost i setembre, el balanç es podria o no equilibrar.

Per pal·liar aquest dèficit, els ha ajudat la reducció de les taxes portuàries per part de Ports de la Generalitat però igualment van haver de negociar el cost dels lloguers dels locals que fan servir. Cal recalcar que la gran majoria dels treballadors no van cobrar els EREs des del 13 de març.

Ramon Siliceo ha volgut tancar l’entrevista assegurant del desig de col·laboració dels centres de submarinisme, que en majoria hi són des de fa més de 30 anys, amb el municipi. Volen comunicar una imatge de seguretat i tranquil·litat als clients i ajudar l’Estartit a superar la crisi.

Podeu escoltar l’entrevista sencera aquí:

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -