7.3 C
Pals
Diumenge, 5 desembre 2021
- Publicitat -

Els centres escolars activen alternatives per seguir amb el trimestre durant el confinament

Durant l'estat d'alarma vigent el curs es farà de manera virtual, segons el nivell s'envien les activitats mitjançant el correu electrònic i se'n fa seguiment o també es realitzen classes en línia

Temps de lectura: 3 minuts
- Publicitat -spot_img
spot_img

Amb la pandèmia escoles i instituts s’han trobat en una situació incerta que els impedeix seguir amb la continuació del curs escolar de manera habitual i han hagut de reinventar-se per fer front al repte d’aquest trimestre i no parar l’activitat educativa.

Així, s’ha decidit que durant l’estat d’alarma vigent el curs es farà de manera virtual. Aquesta situació ha fet visible la realitat de moltes famílies i és que segons deia el representant dels directors de secundària dels instituts gironins, Joan Cumeras a Ràdio SER Girona, un 10% dels alumnes no podran seguir el ritme a partir d’ara. Alguns no ho podran fer per no tenir l’equip necessari o connexió a Internet i d’altres perquè formen part de famílies colpejades pel coronavirus.

Angelina Forcada cap d’estudis de l’Institut Escola Francesc Cambó i Batlle de Verges, en declaracions a Ràdio Capital, explicava que segueixen les instruccions del Departament d’Educació de la Generalitat. En el seu cas on el centre imparteix formació fins a quart de secundària, indicava que han anat prioritzant l’ajuda a les famílies que ho han necessitat.

Per dur a terme les matèries i fer un seguiment de les avaluacions, Forcada rebla que es fa un acompanyament de les tasques de les diferents assignatures mitjançant tutories.

En el cas de secundària esmentava que s’han pactat uns horaris en els quals l’alumnat connecta amb el docent i es realitzen les tutories. Per altra banda, els alumnes de primària s’adrecen al tutor per correu electrònic, mitjà a través del qual també realitzen les tasques, però com que molts infants no en tenen s’han d’adreçar a un adult proper.

Diana Canals, presidenta de l’Associació de Famílies d’Alumnes de Verges, en declaracions a Ràdio Capital, relatava com s’ha dut a terme de manera integrada la resolució de la connectivitat per tothom i com les famílies gestionen l’educació en confinament, ja que la concentració en aquestes circumstàncies encara és més difícil d’aconseguir.

A Torroella de Montgrí, el director de l’Institut MontgríJordi Plaja, en declaracions a aquest mitjà, confia que es pugui reobrir el centre com a mínim l’últim mes abans de la selectivitat, que per primer cop es farà el mes de juliol, concretament els dies 7, 8 i 9. En aquest cas, fins el dia abans de les proves es durien a terme classes de reforç, una acció que encara no s’ha decidit, però que el director planteja.

Plaja explica que des de l’inici del confinament els alumnes d’aquest centre han rebut tasques per fer a casa, més que la realització d’unes classes virtuals. Pel que fa als problemes de connectivitat que pateixen alguns alumnes, des de l’Ajuntament es dóna suport als alumnes matriculats al centre del municipi i els cedeixen el material per dur a terme el curs.

L’Alexandra Tarradas ha iniciat aquest any el primer curs de secundària a l’INS Montgrí de Torroella de Montgrí i mesos després el viu en confinament. Tarradas, en declaracions a Ràdio Capital, explicava que de moment només han fet una classe en línia, però sí que han anat realitzant activitats de les diferents matèries tot i que de caràcter no avaluable.

L’alumna deia que per ells no és el mateix aprendre en aquestes circumstàncies, tot i que no està preocupada per la continuïtat del curs.

A l’Escola Gaziel de Sant Feliu de Guíxols, on ofereixen formació des de P3 a 6è de primària, també han hagut d’adaptar-se. El president de l’AMPA, Daniel Puntunet ho explicava a Ràdio Capital:

En aquest centre la prioritat també és que tots els alumnes puguin continuar aquest curs de manera virtual, sobretot els alumnes de 6è que finalitzen l’educació primària enguany. Per això des de l’escola s’ha contactat amb totes les famílies per assegurar-se que poden accedir a aquesta plataforma des de la qual es realitzen les classes en línia.

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

L’Hospital de Palamós rep un accèssit als Premis Benchmarking CSC/ARQ

El Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) i Benchmarking Sanitari 3.0 han lliurat els Premis Benchmarking CSC/ARQ 2021 en les categories d'hospital comarcal, general i d'alta tecnologia aquest dimarts.
- Publicitat -spot_img

Altres notícies

- Publicitat -