25.6 C
Pals
Dilluns, 22 juliol 2024
- Publicitat -

Els diferents col·lectius feministes tenyeixen de lila la Bisbal

Èxit de participació dels actes que s’han fet a la capital de la comarca amb motiu del Dia Internacional de la Dona Treballadora

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -
Ràdio Capital, la ràdio del Baix Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Els diferents col·lectius feministes tenyeixen de lila la Bisbal
Loading
/

Els diferents col·lectius feministes de la ciutat (Nosaltres, Grup de la Igualtat, Grup de Dones i el grup llibertari de l’Ateneu Pakita) han omplert els carrers i places de la Bisbal tenyint-los de lila, el color del moviment. De fet ja havien escalfar motors el dia anterior, dissabte a la nit amb una Nit Violeta a la sala L’Alternativa.

Avui diumenge 8 de març, el Grup de Dones ha centrat la celebració en el reconeixement a totes les qui van treballar a les industries bisbalenques. Així a les onze del matí s’ha projectat un documental al Mundial amb el testimoni d’algunes d’aquestes treballadores. L’acte ha continuat amb un recorregut guiat per Sandra Bisbe pels llocs on estaven ubicats els centres de treball i finalitzà davant la consulta de la metgessa recent traspassada, Carmen Suñén, recordant la seva implicació en la lluita feminista.

A la quarts de dugues del migdia i organitzat per Nosaltres i el Grup de la Igualtat, ha tenir lloc un vermut musical al carrer Ample seguit d’una Performance al mateix carrer i el de Valls de’n Colomer. En ella s’han escenificat els set pecats capitals i reivindicat l’obertura de l’antic Foment catòlic com a centre cultural obert a tothom.

Tot seguit ha tingut lloc la lectura d’un manifest

 

La representant de Nosaltres que ha llegit el manifest ens presenta el col·lectiu

A les 3 de la tarda i al local del col·lectiu llibertari l’Ateneu Pakita s’ha fet un acte denominat «El pucherazo feminista», a dos quarts de 5 s’ha passat el documental infantil «La Caperucita Roja» i a les 6 de la tarda un Micro Obert reivindicatiu donava veu a tothom que ha volgut expressar la seva opinió. Mentrestant, a les cinc de la tarda un bon grapat de dones han agafat el bus que sortia del camp vell de futbol cap a la manifestació de Girona.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
00:11:48

La batalla d’Empòrion

Els romans ocupen Hispània amb motiu de la Segona Guerra Púnica i vencen als cartaginesos. Ja que hi són,...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -