29.8 C
Pals
Dimecres, 10 agost 2022
- Publicitat -

Els ecologistes reclamen aturar la “política urbanística desaforada” de Begur

Denuncien que l'Ajuntament torna a impulsar projectes i plans "desfasats"

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Salvem Begur, Ecologistes en Acció i SOS Costa Brava, denuncien la “política urbanística desaforada” que, asseguren, impulsa l’Ajuntament de Begur i reclamen “aturar-la”. Les entitats asseguren que el consistori esta recuperant nombrosos projectes i plans urbanístics “desfasats”.

En concret, denuncien que al ple del passat mes d’abril es va aprovar la modificació del pla parcial Montcal 2 per permetre l’edificació de nou parcel·les a la part alta del Puig, “amb afectació directa en terrenys inclosos a l’Espai d’Interès Natural (EIN) Muntanyes de Begur; la urbanització de Bosc Major, amb 36 nous habitatges projectats; la de Mas Gispert; la del sector Sa Roda o la del sector Van de Walle Hoteler, a Sa Riera.

Asseguren que l’Ajuntament manté el procés urbanitzador “malgrat que el Pla Director Urbanístic de revisió de sols no sostenibles del litoral gironí va dictar directrius per preservar espais”. I que ho fa “sota l’empara del POUM aprovat l’any 2003 sense cap avaluació ambiental”. “Aquest error no corregit s’està aprofitant per continuar la urbanització de boscos i espais forestals, de terrenys amb grans valors i amb pendents superiors al 20%”, remarquen.

Per això, reclamen que engegui un estudi per reformar el planejament i adopti un acord de suspensió de noves tramitacions urbanístiques i llicències en tots els sectors urbanitzables que encara no s’han executat.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Palafrugell tindrà un protocol d’actuació en cas de punxades a l’oci nocturn

L’Ajuntament de Palafrugell, mitjançant la Policia Local, està treballant en la confecció d’un protocol específic per abordar les punxades als espais d'oci nocturn del municipi. Aquesta setmana s’ha reunit amb els empresaris del sector, concretament amb els responsables de l’establiment Costa Este.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -