12.4 C
Pals
Divendres, 5 març 2021

Els extreballadors de Radio Liberty expliquen les seves vivències i anècdotes

El més llegit

MAPA: Com avança la vacunació al Baix Empordà, municipi a municipi

Les campanyes de vacunació segueixen avançant. Aquesta setmana ja s’ha començat a vacunar a ciutadans de més de 80 anys al mateix temps que també s’administren les dosis d’AstraZeneca als docents de menys de 55 anys. Fem un repàs de com està la situació al Baix Empordà.

Alerta per múltiples robatoris a comerços de Palafrugell

Els comerços del centre de Palafrugell estan en alerta després que hi hagi hagut diversos robatoris continuats. Concretament, han...

Absolt l’acusat de violar la festa major de Palamós una companya de feina i agredir sexualment una menor

La sentència conclou que "no ha quedat acreditat" que les relacions fossin "contra la voluntat" de les noies

#FactCheckCapital: No, la família de porcs senglars no passeja per Platja d’Aro, és Israel

Un vídeo que ha circulat per les xarxes mostra un grup de porcs senglars, els usuaris diuen que és a Platja d'Aro, però Ràdio Capital ha verificat el vídeo i està gravat en un altre indret
Avatar
David Parreño Mont
Productor i redactor de Ràdio Capital de l’Empordà.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

Al llarg del programa Govorit Radio Svoboda vam poder parlar amb molts extreballadors de Radio Liberty que vam voler seguir el programa especial de ben a prop. Un d’ells va ser Agustín Gázquez, extreballador de Radio Liberty durant 24 anys, que a participar en les feines de construcció de l’estació de ràdio. Gázquez, a més, va viure un curiós episodi amb el president dels Estats Units pel seu acomiadament.

Agustín Gázquez recorda l’anècdota de la visita de Fraga Iribarne: en comptes de saludar el director de Radio Liberty, va saludar el responsable de la neteja. A la conversa amb Gázquez, s’incorpora a través del fil telefònic Consuelo Argüelles, del departament d’àudio de Radio Liberty. Argüelles va formar part dels Nens de Rússia i ajudava a traduir el que s’emetia. Els dos extreballadors coincideixen en dir que Radio Liberty va ser una gran família on s’establien molts llaços entre els companys.

Vam acabar la conversa amb Agustín Gázquez parlant del desmantellament de Radio Liberty. Gázquez, a més, va trencar el mite que la radiofreqüència deixava els homes estèrils. Fins i tot l’ambaixador dels EUA el va felicitar.

També vam poder saludar alguns dels extreballadors de Radio Liberty que ens van acompanyar des del pati de butaques d’aquest programa especial Govorit Radio Svoboda. Un d’ells és Narcís Parera, tot un veterà del departament de manteniment.

Al pati de butaques vam conèixer més extreballadors de Radio Liberty: Pere Fornells, cambrer del restaurant de Radio Liberty; Pilar Cabratosa, infermera; Francisco Ortega, de la secció d’antenes (havia de pujar fins a 180 metres!); i Miquel Sabater, guarda jurat, fuster i cambrer.

En la recta final del programa també vam entrevistar tres testimonis relacionats d’alguna forma amb Radio Liberty: Katarzyna Watras, que escoltava aquesta emissora des de Polònia; Neil Stratton, professora d’anglès, i Rosa Ruart, veïna de Pals.

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Love of Lesbian ompliran el Palau Sant Jordi amb 5.000 persones en un concert pilot

Festivals per la Cultura Segura presenta un concert pilot per 5.000 persones amb l’objectiu d’establir un nou protocol per la celebració d’esdeveniments en el context actual. L’esdeveniment es durà a terme sense distància social i amb mascaretes FFP2 facilitades per l’organització, i s’efectuaran testos massius previs el mateix dia a diferents sales de concerts de…

Altres notícies