13.2 C
Pals
Dimarts, 26 octubre 2021
- Publicitat -

Els extreballadors de Radio Liberty expliquen les seves vivències i anècdotes

David Parreño Mont
Productor i redactor de Ràdio Capital de l’Empordà.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
spot_img

Al llarg del programa Govorit Radio Svoboda vam poder parlar amb molts extreballadors de Radio Liberty que vam voler seguir el programa especial de ben a prop. Un d’ells va ser Agustín Gázquez, extreballador de Radio Liberty durant 24 anys, que a participar en les feines de construcció de l’estació de ràdio. Gázquez, a més, va viure un curiós episodi amb el president dels Estats Units pel seu acomiadament.

Agustín Gázquez recorda l’anècdota de la visita de Fraga Iribarne: en comptes de saludar el director de Radio Liberty, va saludar el responsable de la neteja. A la conversa amb Gázquez, s’incorpora a través del fil telefònic Consuelo Argüelles, del departament d’àudio de Radio Liberty. Argüelles va formar part dels Nens de Rússia i ajudava a traduir el que s’emetia. Els dos extreballadors coincideixen en dir que Radio Liberty va ser una gran família on s’establien molts llaços entre els companys.

Vam acabar la conversa amb Agustín Gázquez parlant del desmantellament de Radio Liberty. Gázquez, a més, va trencar el mite que la radiofreqüència deixava els homes estèrils. Fins i tot l’ambaixador dels EUA el va felicitar.

També vam poder saludar alguns dels extreballadors de Radio Liberty que ens van acompanyar des del pati de butaques d’aquest programa especial Govorit Radio Svoboda. Un d’ells és Narcís Parera, tot un veterà del departament de manteniment.

Al pati de butaques vam conèixer més extreballadors de Radio Liberty: Pere Fornells, cambrer del restaurant de Radio Liberty; Pilar Cabratosa, infermera; Francisco Ortega, de la secció d’antenes (havia de pujar fins a 180 metres!); i Miquel Sabater, guarda jurat, fuster i cambrer.

En la recta final del programa també vam entrevistar tres testimonis relacionats d’alguna forma amb Radio Liberty: Katarzyna Watras, que escoltava aquesta emissora des de Polònia; Neil Stratton, professora d’anglès, i Rosa Ruart, veïna de Pals.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Com és la situació COVID ara mateix al Baix Empordà?

Ja hi ha 1.326 persones vacunades amb la tercera dosi
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -