0.6 C
Pals
Dilluns, 29 novembre 2021
- Publicitat -

Els pescadors de Palamós se sumen a la protesta contra la reducció de dies de pesca

Els pescadors de Palamós avui no han sortit a feinejar i s'han concentrat al Moll com a forma de protesta

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
spot_img

Fotografia: Ajuntament de Palamós via Twitter

Aquest divendres la Confraria de Pescadors de Palamós no han sortit a feinejar. Ho han fet, com altres flotes de la costa mediterrània espanyola, per protestar contra de la nova normativa europea (pla plurianual, “MAP 2020-2025”) que els limitarà a sortir 120 dies a l’any a partir de 2025.

Els pescadors d’arrossegament de Palamós s’han reunit aquest matí al Moll. El Patró Major de la Confraria, Toni Albalat, ha llegit el manifest. Assegura que aquesta nova normativa deixa els pescadors palamosins en una situació “insostenible”, i ha reivindicat el seu “dret a treballar”.

A Catalunya, també han protestat pescadors d’altres localitats com Blanes. Al port de Sant Carles de la Ràpita, per una altra banda, s’hi han concentrat més de 200 pescadors.

Des de la Generalitat, la consellera d’Acció Climàtica, Teresa Jordà, ha assegurat que estan “al costat dels pescadors i pescadores”. Afirma que és una situació d’emergència en què es corre el risc de perdre 1 de cada 2 barques d’arrossegament. Per això, Jordà ha proposat “mesures alternatives”.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

La Fúmiga i Suu estrenen el videoclip de ‘Segona conjugació’

La Fúmiga i Suu acaben de presentar el videoclip de ‘Segona conjugació, una de les interessants propostes de “Fotosíntesi” el treball dels valencians. La banda té la intenció de fer un videoclip per cadascuna de les cançons del disc. El clip és obra de Iconic. La presentació del disc a Catalunya serà el 2 d’abril…
- Publicitat -spot_img

Altres notícies

- Publicitat -