12.2 C
Pals
Dilluns, 4 desembre 2023
- Publicitat -

L’Hospital de Palamós reparteix noves bosses de cotó orgànic per a la medicació hospitalària de dispensació ambulatòria

La mesura s'emmarca dins l'estratègia global de SSIBE per l'eliminació i substitució de plàstic

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Avui és el Dia Mundial del Medi Ambient i des del SSIBE s’han volgut sumar a la lluita per reduir l’impacte ambiental, substituint les bosses d’un sol ús per bosses de cotó orgànic en la dispensació de medicació hospitalària de dispensació ambulatòria (MHDA). L’objectiu és introduir un missatge positiu i de recordatori de la importància de la utilització de materials sostenibles que usem en el nostre dia a dia.

Les bosses es repartiran entre tots els usuaris i usuàries que acudeixen al servei de farmàcia per recollir la seva medicació hospitalària de dispensació ambulatòria a l’Hospital de Palamós. Se’ls indicarà que és una bossa reutilitzable i per a l’ús i recollida de la seva mediació per a les properes visites al servei. En concret, es calcula que es repartiran prop de 1.500 bosses en els mesos vinents.

També, s’ha aprofitat per substituir les bosses de plàstic en diferents àrees:

  • Introducció de les bosses de paper per a la distribució dels menús per als treballadors, que ajudarà a evitar 13.000 bosses de plàstic anuals.
  • Utilització de bosses biodegradables i compostables a Palamós Gent Gran o les diferents Àrees Bàsiques de Salut, mesura que evitarà unes 50.000 bosses de plàstic anuals.

El repte del SSIBE: eliminar el plàstic dels seus serveis

Aquesta nova mesura, se suma a les que s’han anat implementant en els darrers anys per buscar reduir la petjada ecològica i que responen a l’objectiu ambiciós de l’entitat per eliminar el plàstic de tots els serveis. Altres mesures que s’han pres fins ara han sigut: els gots de policarbonat biodegradables i reutilitzables per a les persones ingressades, i les carmanyoles de polpa de canya de sucre a la cafeteria de l’Hospital.

Aquest 2021, la jornada del Dia Mundial del Medi Ambient marcarà l’inici del Decenni de les Nacions Unides sobre la restauració dels ecosistemes. Per la seva part, des dels Serveis de Salut Integrats Baix Empordà (SSIBE) es comprometen a seguir informant i conscienciant al personal i les persones usuàries sobre l’impacte ambiental de l’ús del plàstic.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

L’atur creix al novembre en 395 persones a les comarques gironines però millora prop de 5 punts respecte fa un any

L'afiliació a la Seguretat Social baixa un 2,39%, la caiguda més gran de Catalunya i la tercera de tot l'estat.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -