pressupostos participatius
Manel Magrinyà

En la sessió general es van presentar les propostes que aniran a votació per tal de quedar vinculades a la partida d’inversions dels pressupostos municipals del 2019. La partida destinada a la participació enguany és de 140.000€ enfront dels 95.000 euros que s’hi van destinar l’any passat.

Josep Maria Castells, regidor de participació de l’ajuntament de la Bisbal es mostrava satisfet de la marxa del procés.

 

La votació es farà en dos blocs. Un els de les propostes que tenen un cost d’entre 50.000 i 100.000 € i de les que se n’haurà d’escollir una. Les més nombroses demanen millores en la via pública, bàsicament asfaltat i voreres de diferents sectors, però també millores en seguretat vial i aplicació de producte antilliscant en d’altres. També millores a la piscina municipal, instal·lar energia solar als edificis públics, canviar les bombetes dels fanals per bombetes LED o adquisició d’una màquina de cinema pel Mundial, entre d’altres.

De propostes menors a 40.000€ n’hi ha al voltant de 21 a tall d’exemple millores en zones verdes, més aparcaments per bicicletes, espai de socialització de gossos al centre, carregadors per cotxes elèctrics i híbrids i una estació meteorològica urbana al Passeig Marimon Asprer.

Josep Maria Castells 

 

Un cop publicades les propostes finalistes les votacions tindran lloc entre el 11 i el 22 de març per via telemàtica i també hi hauran dos jornades de votació presencial a peu de carrer els dies 15 i 22.