13 C
Pals
Dijous, 25 abril 2024
- Publicitat -

Els socorristes de Platja d’Aro fan més de 400 assistències sanitàries i dos rescats de banyistes al llarg de l’estiu

La majoria d'assistències han estat per picades o talls tot i que també s'han atès tretze situacions greus

Temps de lectura: 3 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Els socorristes de Platja d’Aro han fet més de 400 assistències sanitàries, dos rescats de banyistes i han evacuat onze persones a centres sanitaris al llarg de l’estiu. Sobretot, a la Platja Gran. D’ençà que va començar el servei de vigilància, el 6 de juny passat, els socorristes han fet 7.571 intervencions (el gran gruix, preventives). N’hi ha hagut, però, 520 que han requerit actuació directa. La majoria d’assistències sanitàries han estat per picades o talls, però també s’han atès tretze situacions greus (per cremades, lipotímies o insolacions). El servei es mantindrà fins a finals de setembre i es complementa amb les accions, com la contractació de 35 informadors, per controlar l’aforament a les platges per la covid-19.
El servei de salvament i socorrisme a la façana marítima de Platja d’Aro el presta Pro-Activa Serveis Aquàtics. S’integra dins el programa ‘Fem Platja! Estiu 2020’, que aquest any també inclou totes aquelles mesures preventives contra el coronavirus.

D’ençà de principis de juny i al llarg d’aquestes deu setmanes els socorristes han fet un global de 7.571 intervencions. D’aquestes, 7.051 han estat preventives i les altres 520 restants, accions directes. En concret, aquestes últimes se subdivideixen en 421 assistències sanitàries, 90 ajudes al bany a persones amb necessitats especials de mobilitat i nou localitzacions de persones extraviades. Precisament, per facilitar la identificació dels infants en cas que es perdin, s’estan distribuint 2.000 braçalets identificatius.

La majoria de les actuacions s’han fet a la Platja Gran (60%) i en menor mesura, a Cala Rovira (20%) i a Sa Conca (20%). Pel que fa a les assistències sanitàries, de les 421 n’hi ha 395 que responen a situacions lleus (sobretot picades i petites ferides, com ara talls). Però també n’hi ha tretze de greus (per cremades, insolacions i lipotímies). Dins aquestes 421 també s’hi inclouen dos rescats de banyistes i onze evacuacions a centres sanitaris.

Fins a 23 socorristes

El servei, iniciat el 6 de juny i que té continuïtat fins al 27 de setembre, està operatiu cada dia, de dilluns a diumenge. Compta amb un equip de 23 socorristes que fan dos horaris, en funció de si les setmanes es consideren de baixa, mitjana o alta ocupació respectivament.

Durant tot l’estiu a les platges de Platja d’Aro hi ha instal·lats cinc punts de socors, set cadires de vigilància i també una torre; servei propi d’embarcació de rescat i cinc desfibril·ladors -tres ens espais fixos i dos mòbils-. Alhora, a la Cala del Pi hi ha instal·lat un punt autònom de SOS.

Al llarg del litoral hi ha instal·lats sis punts amb indicatius de seguretat, que és també on s’hissen les banderes per saber l’estat del mar. Quatre es troben a la Platja Gran, un a Cala Rovira i el sisè a Sa Conca. Al llarg d’aquestes setmanes, majoritàriament la bandera que ha onejat ha estat la verda (en el 95,5% d’ocasions). Puntualment, s’ha posat de manera temporal la groga (4,5%) i gairebé mai la vermella (2%).

Els controls analítics sobre la qualitat de l’aigua de bany que desenvolupa l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) en el marc del Programa de vigilància i informació de l’estat de les zones de bany, iniciat el 22 de juny, en el 100% dels casos la qualificació ha estat d’excel·lent als quatre punts de control a la façana litoral del municipi (dos a la Platja Gran, un a Cala Rovira i un a Sa Conca).

Prevenció de la covid-19

Aquest any el programa ‘Fem Platja! Estiu 2020’ ha incorporat noves mesures incloses en el Pla d’Accions per al Reinici Econòmic Local davant la covid-19. Es desinfecten i s’higienitzen els serveis bàsics (lavabos, dutxes i rentapeus), hi ha dispensadors públics de gel hidroalcohòlic, i s’han sectoritzat les platges per controlar-ne els aforaments.

A més, s’ha creat la figura d’informadors al ciutadà –se n’han contractat 35- que treballen tant a les platges com arreu del municipi. Aquests informadors s’afegeixen a l’equip habitual del programa (format per 48 persones). Per dur a terme el programa, i adoptar les mesures de protecció davant la covid-19, l’Ajuntament ha destinat 250.000 euros addicionals al pressupost inicial de 725.000.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Can Mario inaugura aquest dissabte l’exposició dels finalistes del premi Antoni Vila Casas 2024

El certamen d'enguany s'ha centrat en l'escultura i la mostra de Can Mario està conformada per 28 obres finalistes d'artistes catalans.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -