13.2 C
Pals
Diumenge, 3 març 2024
- Publicitat -

Els torroellencs decideixen millorar l’accessibilitat de les voreres

David Parreño Mont
David Parreño Mont
Productor i redactor de Ràdio Capital de l’Empordà.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Gairebé 800 persones han votat en els primers pressupostos participatius de Torroella, i amb 525 vots la proposta més votada ha estat la millora de l’accessibilitat de les voreres. Aquesta ha estat la proposta guanyadora de les nou que es van posar a votació, amb més del doble de vots que la segona classificada, i serà la que s’executarà durant el 2018. L’actuació té un pressupost de 75.000 euros i permetrà eliminar el desnivell existent entre la vorera i la calçada en un centenar de punts del municipi.

La segona proposta més votada ha estat l’adequació d’un espai de benvinguda per accedir al massís del Montgrí, que ha rebut un total de 235 vots, seguit del projecte de camins segurs a l’Escola Guillem de Montgrí i Escola Bressol Petit Montgrí i del projecte de millora dels Jardins John Lennon. Per al pressupost del 2018, també estan contemplats 25.000 euros més d’inversió que s’han decidit a través dels cinc consells de barri del municipi.

L’ajuntament ha fet una aposta pel vot electrònic, però sense deixar de banda el vot presencial, per tal que tots els ciutadans poguessin participar-hi. Així, a través de la plataforma de vot electrònic participa.torroella-estartit.cat han votat un total de 392 persones (51%) i la resta ho han fet a les urnes.

S’han comptabilitzat 40 butlletes que no han estat vàlides per diferents motius: per no estar empadronat, per no identificar-se correctament, per no tenir l’edat mínima, o per ja haver exercit el seu vot a través de la plataforma de vot electrònic.

Durant el període de votacions s’han dut a terme diferents accions de dinamització del vot, ja sigui per les pròpies entitats i persones que havien proposat els projectes, com accions pròpies de l’Ajuntament per tal d’arribar a col·lectius menys representants. El projecte de pressupostos participatius es va iniciar durant el mes d’abril d’enguany amb la recollida de propostes ciutadanes i d’entitats del municipi. Durant els mesos següents es van obrir diferents espais de participació a través dels quals la ciutadania va poder proposar, debatre i finalment prioritzar les propostes finalistes, que van passar al període de votació.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -