19.6 C
Pals
Diumenge, 13 juny 2021
- Publicitat -

Els Trompats pleguen del concurs de carrosses inèdites del Carroussel Costa Brava

Lamenten la falta d’entusiasme i d’implicació per part dels joves

El més llegit

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img

Els Trompats, carrossaires des del 2010, van anunciar a la Revista de Palafrugell que deixen el concurs de carrosses inèdites del Carroussel Costa Brava. Des de la seva creació, la colla va crear 9 carrosses i estaven disposat a fer la desena per al concurs d’enguany, el qual va haver d’anul·lar-se a causa de la crisi sanitària.

Els Trompats són avui dia una associació cultural que compta amb més de 90 persones. Van haver de fer front a diverses dificultats com per exemple els pocs recursos econòmics, però sempre van tirar endavant amb il·lusió. Ara, els creadors i veterans es troben davant d’un repte diferent, que és la falta de motivació i implicació per part dels joves pel que fa a la construcció de les carrosses.

El procés d’elaboració de carrosses té una llarga trajectòria d’uns 60 anys a Palafrugell i és una tasca artesanal. Requereix uns coneixements en fusteria, pintura o serralleria entre altres i la societat ha canviat. Si abans cada jove en sabia prou per col·laborar en aquest projecte, ara ja no és així. I els més antics dels Trompats s’han trobat amb jove amb estudis però que no sabien agafar un pinzell i tampoc tenien gaire interès a formar-se.

A tall de conclusió, fan una crida per fomentar que els joves que estudien graus també es puguin involucrar en el món carrossaire per tal que la tradicional festa de Palafrugell continuï viva. Desitgen de tot cor animar els joves a participar i per això demanen a les entitats de Palafrugell que s’impliquin en aquest projecte.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Últimes notícies

Ràdio Capital 20 anys – Capítol 15: 2015

Hem repassat el bo i millor del 2015 amb la Mar Coll, en Miquel Curanta i en Marc Clapés.
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -