11.8 C
Pals
Dijous, 27 gener 2022
- Publicitat -

Torroella de Montgrí rebrà més de 210.000 euros per millorar la infraestructura municipal

Els tres projectes estan relacionats amb la prevenció de riscos naturals, la millora en l'eficiència energètica i la millora de la seguretat, mobilitat i accessibilitat de les persones.

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
spot_img

El Pla Únic d’Obres i Serveis (PUOSC) 2020-2024 de la Generalitat finançarà més de 210.000 euros d’una inversió global d’uns 300.000 euros per a tres projectes de millora en serveis i infraestructures municipals.

El primer projecte és la millora del sistema de drenatge de la xarxa d’aigües pluvials del camí de Sobrestany i del carrer Joan Maragall. Pel que fa al primer, en l’actualitat les aigües residuals queden col·lapsades en episodis de pluja intensa per les filtracions que li provoquen les aigües del canal de regadiu. Així, les obres es realitzaran en un tram de 250 metres situat al camí de Sobrestany, al límit entre els termes de Torroella de Montgrí i de Bellcaire de l’Empordà.

Pel que fa al clavegueram del carrer Joan Maragall, l’actuació contempla la reparació i substitució d’un tram d’uns 240 m que es troba en mal estat i provoca que les aigües residuals no evacuïn correctament. La licitació de les obres i la seva execució estan previstes pel segon trimestre de l’any vinent.

El segon projecte és la renovació i substitució de làmpades de vapor de sodi per lluminàries LED a diversos carrers del nucli de Torroella. D’aquesta manera, es vol garantir una millor gestió dels recursos destinats a l’enllumenat públic i un estalvi de fins al 70% en el consum energètics dels carrers afectats. La licitació d’aquestes obres es farà a primers de 2021 i la seva execució durant el primer semestre.

Finalment, hi haurà la creació d’una xarxa d’itineraris escolars i carrils bicicleta per connectar la Vila, les Escoles i la zona esportiva. És una de les actuacions incloses dins del Pla d’Acció Local per a la Sostenibilitat (PALS) i del pla de Mobilitat de Torroella i l’Estartit. La millora consisteix en nous serveis públics, com ara zones d’aparcament de bicicletes, zones d’espera i recollida. La licitació és farà a primers de 2021 i les obres durant el primer semestre de l’any vinent.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Platja d’Aro impulsa un protocol pioner a Catalunya per prevenir i combatre l’assetjament a infants i adolescents

És comú per a escoles, institut, activitats extraescolars i de lleure i posa el focus en l'educació emocional
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -