El projecte per la gasolinera se situa al costat de la nova rotonda / Google

L’equip de govern de Palafrugell deixarà en mans dels veïns de Llofriu la decisió d’acceptar una gasolinera al poble. Segons ha pogut saber Ràdio Capital, l’ajuntament convocarà una assemblea el proper 10 de març a les Escoles Velles, on només podran participar els empadronats a Llofriu. En aquesta trobada, el consistori explicarà el projecte i pretén copsar l’opinió majoritària dels veïns.

El projecte de la gasolinera de Llofriu se situaria a la C-66, a l’alçada de la nova rotonda, i comptaria amb un bar i botiga. La idea no és nova, però fins ara el govern sempre l’havia rebutjat.

Què ha canviat? L’oposició creu que el nou govern, format per ERC i el PDeCAT, està dividit en aquesta qüestió. El govern, però, assegura que han rebut una proposta renovada per part del promotor que rebaixaria la dimensió dels esquemes inicials. A més, tenen sobre la taula 200 signatures que ha recollit el privat per demostrar que compta amb prou suport entre els llofriuencs.

Seran dues hores de deliberació veïnal sobre una qüestió urbanística que fins ara s’havia cenyit en breus mencions al ple municipal i en òrgans de gestió de l’ajuntament.

Un any de canvis

El govern de Juli Fernández va desestimar l’any passat totes les propostes presentades per l’empresa. “No es farà”, va assegurar l’ajuntament, segons l’acta del Consell de Gestió i Participació de Llofriu. L’actual alcalde de Palafrugell, Josep Piferrer, reconeix a Ràdio Capital que el consistori no ho tenia clar.

Però els promotors van presentar un nou projecte que reduïa l’àrea del plantejament inicial.

El regidor d’Urbanisme, Jaume Palahí, ja va detallar al ple municipal l’estiu passat que el projecte contempla una botiga d’uns 200 metres quadrats, com permet el pla urbanístic de la zona.

Sorpresa a Llofriu

El govern ho planteja com un pas més en la participació i transparència, ja que s’ha compromès a respectar l’opinió dels veïns. Malgrat això, des de l’oposició, l’exalcalde socialista Juli Fernández assegura a Ràdio Capital que aquest procés neix de la “divisió del govern”. Segons ell, una iniciativa privada no s’hauria de sotmetre a decisió popular.

La junta de l’Associació de Veïns i Amics de Llofriu s’havia oposat a la gasolinera i ara admeten estar “sorpresos” pel moviment de l’ajuntament. El vicepresident de l’associació, Josep Sabrià, assegura que la majoria dels membres estan en contra.

L’assemblea del 10 de març comptarà amb tècnics d’urbanisme i de participació de l’ajuntament per traslladar tota la informació del projecte als assistents.