25 C
Pals
Dijous, 11 agost 2022
- Publicitat -

Els vivers d’empreses

Paulí Martí
Paulí Martí
Ha estat director de Revista de Palafrugell i coordinador de Crònica d'un any, així com redactor a La Proa, diari del Baix Empordà o Revista del Baix Empordà, entre altres. Corrector i traductor de diferents obres.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

 

En aquests moments de precarietat laboral i econòmica tothom coincideix amb què cal aportar idees enginyoses i, sobretot, pràctiques, on les institucions hi haurien de tenir un rol cabdal. Una fórmula innovadora és la del viver d’empreses, on ens trobem amb Nexes, al polígon de Vulpellac, que acull 32 empreses i que l’any 2009 va començar a desenvolupar l’Ajuntament de Forallac, havent acollit d’ençà una setantena d’empreses. També en trobem ben a prop a Sant Feliu de Guíxols, l’Escala, Castelló d’Empúries o Vilablareix, d’un total d’una quinzena de vivers a les comarques gironines.

L’objectiu del viver és facilitar l’inici de l’activitat mitjançant serveis complementaris a preus reduïts, és a dir espais modulars dotats d’infraestructura tecnològica, serveis logístics i administratius compartits, suport de professionals experts o la creació d’una xarxa d’emprenedoria. Es considera que per endegar i consolidar aquest tipus de negocis cal un període aproximat de quatre anys, moment en què les empreses abandonen el viver per continuar l’activitat pel seu propi compte. A Vulpellac hi trobem activitats que van des del sector tèxtil, l’alimentació, arts gràfiques i comunicació digital o dels sectors turístic i de la construcció.

Un dels casos més recents és el de l’Ajuntament de Calonge, en un projecte que ha de veure la llum el 2017 al recinte firal de Sant Antoni, activitat del tot necessària tenint en compte que l’equipament de Vulpellac va molt saturat. Al municipi calongí ja existeix una nova oficina econòmica municipal, anomenada Calonge-Sant Antoni Activa, on quan es disposi del viver es pretén aglutinar totes les polítiques de suport a l’empresa, l’emprenedoria, la capacitació professional i els veïns desocupats que cerquen feina.

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Cinema i sèries, amb Ignasi Arbat – 10 agost 2022

La nova pel·lícula de Brad Pitt "Bullet train" ha estat una de les produccions que l'Ignasi ens ha comentat...
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -