10.1 C
Pals
Dimecres, 3 juny 2020

EMPORDATA | Consulta l’evolució dels casos positius i sospitosos de la COVID-19 per municipi des de l’inici de la pandèmia

Palafrugell és el municipi amb més positius (204), mentre que Palamós és el que presenta més casos sospitosos de la COVID-19 (847)

El més llegit

[VÍDEO] Veuen el segon animal més gran del món a quatre milles de Llafranc

El rorqual comú és el segon animal més gran del món després de la balena blava, pot arribar a mesurar uns 20 metres de longitud i s'acostuma a veure a la primavera i a la tardor

VÍDEO: Platges de Palafrugell, plenes de meduses durant un dia

Les platges de Tamariu i Aigua-Xelida han tingut meduses aquest dimarts tot i que el més probable és que l'endemà ja no n'hi hagi

La residència Clínic Geriàtrica Sant Martí de Calonge i la Bellamar de Platja d’Aro, lliures de COVID-19

Dos centres més aconsegueixen la distinció de Residència Verda després que no s'hagi declarat cap positiu de coronavirus durant la pandèmia, aquest dilluns podran rebre les primeres visites
Avatar
Pedro Ruiz Claveriahttps://contrastirigor.wordpress.com
Sóc de Calonge. Redactor a Ràdio Capital de l'Empordà.

El Baix Empordà presenta un balanç de 771 casos positius i 4.102 sospitosos des de l’inici de la situació provocada per la COVID-19. Han passat dos mesos i deu dies, és a dir, 71 dies des del primer positiu a la comarca, que es va registrar a Sant Feliu de Guíxols l’11 de març. I ja fa pràcticament tres mesos del primer cas sospitós a Palamós, comptat el 26 de febrer.

Des d’aquell primer positiu, només hi ha hagut dos dies sense cap cas: el 2 de maig i el 17 de maig. D’altra banda, el dia en què la comarca ha tingut més casos positius és el 7 d’abril, amb 40 comptabilitzats. La data amb més casos sospitosos va ser el 24 d’abril (197), i fa dotze dies també es registrava una xifra elevada, concretament, 193, i que es va donar el 9 de maig. Ahir vam publicar l’evolució diària del coronavirus al Baix Empordà des del 26 de febrer, i avui tracem cronològicament l’evolució setmanal de la pandèmia als 36 municipis de la comarca.

Palafrugell: 204 positius i 745 sospitosos

Palafrugell és el municipi que ha registrat més casos positius del Baix Empordà, 204. El primer d’aquests es va notificar el 14 de març. El dia que es van registrar més casos positius va ser el 31 de març (11). Pel que fa a l’evolució setmanal, la que té més casos positius és la que abarca del 30 de març al 5 d’abril, amb 37 en total. Va haver un petit repunt quan vam entrar al mes de maig, però la tendència a la baixa s’ha consolidat, amb només cinc positius la setmana passada. En les darreres 72 hores, Palafrugell ha sumat un cas positiu més i 28 sospitosos.

En relació als casos sospitosos, és a dir, aquells que poden haver presentat alguns símptomes i han estat catalogats com a tal per algun professional sanitari, la xifra més elevada va venir en la setmana del 27 d’abril al 3 de maig (170).

Palamós: 187 positius i 847 sospitosos

Palamós, en canvi, és el municipi que ha registrat més casos sospitosos del Baix Empordà, 847. Pel que fa als positius, el primer d’aquests es va notificar el 13 de març. El dia que es van registrar més casos positius va ser el 23 de març (8). Pel que fa a l’evolució setmanal, la que té més casos positius és la que abarca del 20 d’abril al 26 del mateix mes, amb 32 en total. El descens va ser notable en la recta final de març i fins pràcticament cinc dies després de la primera quinzena d’abril, quan va produir-se el repunt més important. Ara, la corba torna a baixar. En les darreres 72 hores, Palamós ha sumat 7 positius més i 64 sospitosos.

Sobre els casos sospitosos, cal destacar que la xifra més elevada va tenir lloc entre el 27 d’abril i el 3 de maig (185).

Sant Feliu de Guíxols: 104 positius i 548 sospitosos

Sant Feliu va registrar el primer positiu l’11 de març. De fet, va ser el primer cas de la comarca. El dia que es van registrar més casos positius va ser el 14 d’abril (3). Pel que fa a l’evolució setmanal, la que té més casos positius és la que abarca del 6 d’abril al 12 del mateix mes, amb 32 en total. Des de llavors, el descens ha estat molt pronunciat, arribant a tenir només un cas la setmana del 27 d’abril al 3 de maig. En la darrera setmana, però se n’han registrat 9, i en els últims 3 dies, ha tingut 3 positius més i 27 sospitosos.

En relació als casos sospitosos, la xifra més alta es va produir la setmana passada (104).

Calonge i Sant Antoni: 59 positius i 486 sospitosos

El primer cas positiu a Calonge i Sant Antoni es va produir el 19 de març. El màxim de diagnòstics positius en un dia han estat 3, situació que s’ha donat en diferents dates des de l’inici de la pandèmia. Pel que fa a l’evolució setmanal, el període en què s’han donat més casos positius als PCR i tests ràpids és del 20 d’abril al 26 del citat mes, amb 14 en total. A la setmana següent, els casos baixaven fins als 5, però en les dues següents s’han donat 6 de manera consecutiva. Del 18 al 20 de maig, el municipi calongí ha tingut 1 positiu més i 112 sospitosos.

Precisament, sobre els casos sospitosos, la xifra més alta es va produir la setmana passada (95). Aquesta setmana, però, en tan sols 72 hores, s’ha superat el rècord, arribant a 112.

Castell-Platja d’Aro: 49 positius i 181 sospitosos

El primer cas positiu a Castell-Platja d’Aro es va produir el 13 de març. El màxim de positius registrats en un dia son 3, i va passar el 20 d’abril. Pel que fa a l’evolució setmanal, la setmana amb més diagnosticats positius va ser la del 20 al 26 d’abril, amb 11. Des d’aleshores, la corba ha anat baixant. Del 18 al 20 de maig, el municipi no ha tingut cap positiu més, però sí 10 casos sospitosos.

D’aquests últims, la xifra més elevada també es va donar entre el 20 i el 26 d’abril (42).

La Bisbal d’Empordà: 35 positius i 266 sospitosos

El primer cas positiu a la Bisbal d’Empordà es va produir el 13 de març. El màxim de positius registrats en un dia son 3, i va succeir el 3 d’abril. Pel que fa a l’evolució setmanal, la setmana amb més diagnosticats positius va ser la del 30 de març al 5 d’abril, amb 8. Aquests darrers tres dies, el municipi no ha tingut cap positiu més, però sí 38 casos sospitosos.

D’aquests últims, la xifra més elevada es va registrar entre el 27 d’abril i el 3 de maig (54).

Torroella de Montgrí: 33 positius i 407 sospitosos

El primer cas positiu a Torroella de Montgrí-l’Estartit es va registrar el 21 de març. Pel que fa a l’evolució setmanal, la setmana amb més diagnosticats positius computats va ser la del 20 al 26 d’abril, amb 6. Des d’aleshores, la tendència dels contagis ha baixat. Del 18 al 20 de maig, el municipi no ha tingut cap positiu més i només set sospitosos més.

D’aquests últims, la xifra més elevada es va donar entre el 4 i el 10 de maig (183).

Santa Cristina d’Aro: 24 positius i 106 sospitosos

El primer cas positiu a Santa Cristina d’Aro es va efectuar el 18 de març. El màxim de positius registrats en un dia son 2, i va passar el 29 de març. Pel que fa a l’evolució setmanal, la setmana amb més positius va ser la del 27 d’abril al 3 de maig, amb 6 casos. En les darreres 72 hores, el municipi presenta un balanç de zero positius i 4 sospitosos.

D’aquests últims, la xifra més elevada també es va donar entre el 27 d’abril i el 3 de maig (31).

Begur: 16 positius i 121 sospitosos

El 20 de març va ser la data del primer positiu de Begur. En relació a l’evolució setmanal, han estat les setmanes del 20 al 26 d’abril, del 27 d’abril al 3 de maig i del 4 al 10 de maig (3). Del 18 al 20 de maig, la localitat begurenca ha registrat zero positius i cinc sospitosos.

D’aquests últims casos, la xifra més elevada es va produir entre el 27 d’abril i el 3 de maig (44).

Vall-llobrega: 12 positius i 20 sospitosos

Paradoxalment, tot i no ser un dels municipis amb un nombre de casos positius absoluts més elevat, Vall-llobrega sí que és la població amb la taxa estandarditzada de casos positius per cada 10.000 habitants més alta (140,48). El primer cas positiu a aquest poble es va produir el 25 de març. D’altra banda, la setmana amb més diagnosticats positius va ser la del 20 al 26 d’abril, amb 4. En les últimes 72 hores, el municipi no ha tingut cap positiu ni cap cas sospitós.

D’aquests últims, la xifra més elevada també es va donar entre el 20 i el 26 d’abril (6).

Pals: 9 positius i 62 sospitosos

A partir de Pals, tots els municipis ja estan per sota de la desena de positius. El poble palsenc va registrar el primer cas el 31 de març, mentre que la setmana amb més diagnosticats va ser la del 20 al 26 d’abril (4) i, la de sospitosos, la del 4 al 10 de maig (16). En les darreres 72 hores, Pals no ha tingut cap positiu més, però sí que s’afegeixen 4 sospitosos.

Mont-ras: 8 positius i 40 sospitosos

Mont-ras va registrar el primer cas el 18 de març, i la setmana amb més contagiats va ser la del 23 al 29 de març (3) i, la de sospitosos, la del 27 d’abril al 3 de maig (10). En les darreres 72 hores, Mont-ras no ha tingut cap positiu més, però sí que s’afegeix un sospitós.

Verges: 4 positius i 38 sospitosos

A Verges, el primer positiu va arribar el 28 de març. La setmana amb més casos sospitosos va ser la del 16 al 22 de març (14). Des d’aquest dilluns fins ahir, Verges no ha tingut cap positiu més, però sí dos nous sospitosos.

Corçà: 3 positius i 26 sospitosos

A Corçà, el primer positiu va arribar el 24 de març. El màxim de sospitosos en una setmana han estat 5. Des d’aquest dilluns fins ahir, Corçà no ha tingut cap positiu més, però sí dos nous sospitosos.

Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura: 3 positius i 19 sospitosos

A Corçà, el primer positiu va arribar el 24 de març. El màxim de sospitosos en una setmana han estat 5. Des d’aquest dilluns fins ahir, Corçà no ha tingut cap positiu més, però sí dos nous sospitosos.

Palau-sator: 2 positius i 6 sospitosos

En el cas de Palau-sator, els dos positius es van produir el 20 de març i el 25 del mateix mes. Els casos sospitosos van començar a finals de març, i el penúltim va ser el 9 de maig. El darrer dels computats ha estat en aquestes últimes 72 hores.

Regencós: 2 positius i 3 sospitosos

Pel que fa a Regencós, els dos positius es van produir el 23 de març i el 17 d’abril. Els casos sospitosos van començar a mitjans d’abril, i el penúltim va ser el 13 de maig. El darrer dels computats ha estat en aquestes últimes 72 hores.

Albons: 2 positius i 9 sospitosos

A Albons, els dos positius es van produir el 30 de març i el 24 d’abril. Els casos sospitosos van començar el 23 d’abril, i el penúltim va ser el 14 de maig. El darrer dels computats ha estat en aquestes últimes 72 hores.

Jafre: 2 positius i 12 sospitosos

A Jafre, els dos positius es van produir el 14 de maig i el 16 del mateix mes. Els casos sospitosos van començar el 20 de març, i els dos últims es van registrar el 13 de maig. En les darreres 72 hores no consta cap nou positiu ni sospitós.

Forallac: 2 positius i 33 sospitosos

En el cas de Forallac, els dos positius es van produir el 23 d’abril i el 12 de maig. Els casos sospitosos van començar el 6 d’abril, mes en què es concentren la major part dels sospitosos. La setmana que en va tenir més va ser la del 27 d’abril al 3 de maig (10). Des del dilluns 18, hi ha tres nous casos sospitosos.

Ullà: 2 positius i 29 sospitosos

En el cas d’Ullà, els dos positius es van produir el 30 de març i el 7 de maig. Els casos sospitosos van començar el 20 de març. La setmana passada va ser la que van tenir més sospitosos: 8. Des del dilluns 18, hi ha un nou cas sospitós.

Ullastret: 1 positiu i 5 sospitosos

En el cas d’Ullastret, el positiu es va registrar el 26 de març. Els casos sospitosos van començar el 7 d’abril, i l’últim registrat és del 16 de maig.

Colomers: 1 positiu i 3 sospitosos

Pel que fa a Colomers, el positiu es va registrar l’1 de maig. Els casos sospitosos van començar el 15 d’abril, i l’últim registrat és del 9 de maig.

Vilopriu: 1 positiu i 2 sospitosos

En relació a Vilopriu, el positiu es va registrar el 29 de març. Els dos casos sospitosos son del 3 i el 12 de maig. Tots tres son homes.

Rupià: 1 positiu i 14 sospitosos

Rupià va tenir el positiu el 27 de març. El primer cas sospitós és del 19 de març, mentre que l’últim es correspon al 12 de maig.

La Pera: 1 positiu i 12 sospitosos

La Pera va registrar el positiu el 29 d’abril. El primer cas sospitós és del 17 de març, mentre que l’últim es correspon al 14 de maig.

Bellcaire d’Empordà: 1 positiu i 13 sospitosos

Bellcaire d’Empordà va registrar el positiu el 30 de març. El primer cas sospitós és del 21 de març, mentre que el penúltim es correspon al 16 de maig, i l’últim s’ha efectuat en les últimes 72 hores.

Parlavà: 1 positiu i 12 sospitosos

Parlavà va registrar el positiu el 27 de març. El primer cas sospitós és del 3 d’abril, mentre que l’antepenúltim es correspon al 16 de maig, i els dos últims s’han donat en les últimes 72 hores.

Gualta: 0 positius i 7 sospitosos

Gualta és un dels vuit municipis del Baix Empordà que no té cap cas positiu. El primer sospitós el va tenir el 6 d’abril, mentre que l’últim és del 13 de maig.

Foixà: 0 positius i 5 sospitosos

El primer cas sospitós de Foixà va ser el 20 d’abril, mentre que l’últim és del 9 de maig.

La Tallada d’Empordà: 0 positius i 5 sospitosos

El primer cas sospitós de la Tallada d’Empordà va ser el 20 de març, mentre que l’últim és del 23 d’abril.

Serra de Daró: 0 positius i 5 sospitosos

El primer cas sospitós de Serra de Daró va ser el 24 d’abril, mentre que l’últim és del 7 de maig.

Ultramort: 0 positius i 5 sospitosos

El primer cas sospitós d’Ultramort va ser el 19 de març, mentre que l’últim és del 8 de maig.

Els pobles que no tenen cap cas positiu ni cap cas sospitós

De tota la comarca del Baix Empordà i dels seus 36 municipis, només hi ha tres on no s’ha registrat cap positiu ni sospitós d’estar contagiat de la COVID-19. Aquests tres pobles son Fontanilles, Garrigoles i Torrent.

Aquestes son dades del registre RSAcovid19 del Departament de Salut computades fins el passat diumenge 17 de maig. Els casos positius acumulats son aquells que han donat positiu en proves diagnòstiques de PCR i també en tests ràpids. En el cas dels sospitosos, son aquells que han estat classificats per algun personal sanitari com a tal per presentar en algun moment símptomes de la COVID-19.

- Publicitat -
Temps de lectura: 9 minuts
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

John Newman es retira temporalment de la música

John Newman ha emès un comunicat a través de les xarxes socials on afirma que s’allunya temporalment de la música per reflexionar el que és i vol ser la seva carrera. El britànic s’ha acomiadat del seu segell discogràfic i del seu mànager explicant que està fart d’intentar aconseguir cançons que siguin número 1 i…

El Cinema Montgrí reobre les seves portes divendres 5 de juny

El proper divendres 5, el Cinema Montgrí de Torroella obrirà de nou les seves portes i serà  el primer a fer-ho després de la...

Descobreix als Iglú

Et volem parlar dels Iglú, una aventura de quatre amics que va iniciar-se el 2018 i que està formada per Marc Gelabert, Bep Montull, Marc Hampshire i Marc de Pedro. El 2019 van presentar el seu primer EP “Per sobre els núvols“, format per quatre cançons que ens mostren les diferents facetes del grup. La…

Primavera Sound suma noves confirmacions per l’edició 2021

El Primavera Sound ha compartit 37 noves incorporacions per la vintena edició del festival, que tindrà lloc del 2 al 6 de juny de l’any vinent. Entre les noves confirmacions figuren noms com Doja Cat, Beabadoobee, Ferran Palau, Jeff Mills, Gabriela Richardson, Mavis Staples o Núria Graham. També trobem com a nova incorporació als Massive…

15.000 persones aquest estiu a les platges palamosines

La platja Gran de Palamós compta amb molt d'espai per garantir la distància entre banyistes. (Foto: Olgra Grassot). L’Ajuntament de Palamós assegura que les cinc...

Altres notícies