15 C
Pals
Divendres, 1 març 2024
- Publicitat -

EMPORDATA | Consulta l’evolució diària dels casos positius i sospitosos de COVID-19 al Baix Empordà des del 26 de febrer

El Baix Empordà té un balanç de 762 positius i 4.060 sospitosos, i el dia amb més positius va ser el 7 d'abril (40)

Pedro Ruiz Claveria
Pedro Ruiz Claveriahttps://contrastirigor.wordpress.com
Sóc de Calonge. Redactor a Ràdio Capital de l'Empordà.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El Baix Empordà entrava aquest dilluns a la fase 1 amb un balanç de 762 casos positius i 4.060 sospitosos des de l’inici de la situació provocada per la COVID-19. Han passat dos mesos i nou dies, és a dir, 70 dies des del primer positiu a la comarca, que es va registrar a Sant Feliu de Guíxols l’11 de març. I ja fa pràcticament tres mesos del primer cas sospitós a Palamós, comptat el 26 de febrer.

Dels 757 positius registrats fins el passat 17 de maig, 460 son dones i 297, homes. Això es tradueix en què pràcticament el 61% dels positius ha afectat al gènere femení, una tendència que s’eleva una mica més —concretament, al 63,5%— en el cas dels sospitosos (2.391 dones i 1.379 homes).

Des d’aquell primer positiu, només hi ha hagut dos dies sense cap cas: el 2 de maig i el 17 de maig. D’altra banda, el dia en què la comarca ha tingut més casos positius és el 7 d’abril, amb 40 comptabilitzats. La data amb més casos sospitosos va ser el 24 d’abril (197), i fa onze dies també es registrava una xifra elevada, concretament, 193, i que es va donar el 9 de maig.

 

L’evolució setmanal de la COVID-19 al Baix Empordà

Si ens fixem en l’evolució setmanal, del 23 de març al 29 del mateix mes va ser quan més casos positius va haver a la comarca (113), una xifra que coincideix amb la que va del 20 d’abril al 26 del citat mes. Es poden observar fluctuacions entre finals de març i finals d’abril, amb diversos repunts i també descensos. Des de fa tres setmanes, la tendència s’ha consolidat a la baixa i, en la darrera setmana, ha hagut una mica més d’una cinquantena de positius, lluny del centenar de fa més de 21 dies.

En referència a aquest mateix període temporal d’observació, sí que han augmentat notablement els casos sospitosos, especialment a partir del 20 d’abril, però que no necessàriament volen dir que siguin positius o positives. El pic es va donar entre el 27 d’abril i el 3 de maig (798). En la darrera setmana registrada, s’ha baixat del llindar dels 600.

Pel que fa als 36 municipis del Baix Empordà, Palafrugell és el poble que ha registrat més positius (203), mentre que Palamós és el que presenta més sospitosos (781). Una de les taxes que pren com a referència el Departament de Salut és la taxa estandarditzada de positius per cada 10.000 habitants. En aquest context, és Vall-llobrega el municipi que té la taxa més elevada (140,48). Paradoxalment, son 8 els pobles de la comarca que no han tingut cap positiu: Foixà, Ultramort, Serra de Daró, Gualta, Fontanilles, Garrigoles, Torrent i La Tallada d’Empordà. Precisament, també cal destacar que hi ha tres d’aquests (Fontanilles, Garrigoles i Torrent) que tampoc han tingut cap sospitós o sospitosa.

Finalment, cal apuntar que el Baix Empordà és la catorzena comarca catalana (de les 42 existents) amb més positius, però és la 19a en el rànquing de la taxa estandarditzada de positius per cada 10.000 habitants (58,69).

Aquestes son dades del registre RSAcovid19 del Departament de Salut computades fins el passat diumenge 17 de maig. Els casos positius acumulats son aquells que han donat positiu en proves diagnòstiques de PCR it ambé en tests ràpids. En el cas dels sospitosos, son aquells que han estat classificats per algun personal sanitari com a tal per presentar en algun moment símptomes de la COVID-19.

- Publicitat -
- Publicitat -

1 COMENTARI

Comments are closed.

- Publicitat -

Palafrugell tanca la liquidació del pressupost de 2023 amb un romanent de més de 6 MEUR

Aquest estalvi permetrà al consistori de Palafrugell executar projectes addicionals als pressupostats inicialment.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -