17.8 C
Pals
Dilluns, 27 setembre 2021
- Publicitat -

Consulta les ajudes econòmiques a Palafrugell per famílies i empreses per fer front a la crisi

Aquest és el llistat d'ajudes econòmiques aprovades per l'Ajuntament de Palafrugell per persones, famílies i empreses per fer front a la crisi econòmica causada pel coronavirus

Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 3 minuts
- Publicitat -spot_img

Un ple extraordinari de l’Ajuntament de Palafrugell ha aprovat aquest dimarts al vespre un paquet d’ajudes econòmiques a Palafrugell per ajudar les persones i les empreses més tocades per la crisi. En total, totes les ajudes sumen més d’1,7 milions d’euros. El projecte s’ha aprovat per unanimitat, amb els vots del govern i els de tots els partits de l’oposició.

Les mesures es detallen en cinc blocs diferenciats. El primer bloc són ajudes per a famílies, flexibilitzant el pagament de rebuts i taxes municipals. El segon bloc està pensat per disminuir les despeses del comerç local, subvencionar els comerços més afectats i finalment incentivar-lo. El tercer bloc va destinat a les entitats culturals i esportives del municipi. El quart bloc és una partida d’ajudes des de benestar social per ajudar a les famílies i col·lectius més vulnerables davant aquesta crisi, estudiant polítiques d’habitatge social i ajudes per fer front a pagament de subministres i lloguers, entre altres. Finalment, el cinquè bloc fa referència a mesures organitzatives des de diferents àmbits: polític, tècnic, urbanístic i de promoció econòmica.

Les mesures més importants són les següents:

Ajudes econòmiques a Palafrugell per persones i famílies vulnerables

Es destinaran 500.000 euros, el 20% de l’estalvi que es va generar el 2019, en ajudes socials. Es destinaran a persones afectades per la crisi econòmica i que ara són vulnerables. Les vehicularà l’àrea de Benestar Social.

Entre altres, hi haurà ajudes per pagar el lloguer o la hipoteca, garantir el subministrament, suport a les famílies, etc.

Ajudes econòmiques a Palafrugell per les empreses i el comerç

 • Vals de descompte perquè els ciutadans comprin al petit comerç. Les famílies rebran entre 10 i 80 euros per gastar en el comerç local de Palafrugell afectat pel COVID-19. Serà a través de vals o de targetes de descompte, que es presentaran els pròxims dies. Més que com una auda a les famílies, està pensat com una eina per reactivar el comerç local. Aquestes són les condicions:
  • Els que estiguin en situació d’atur o ERTO, podran rebre una aportació mínima de 40€ fins a un màxim de 80€.
  • Les unitats familiars que no estiguin en situació de vulnerabilitat i que estiguin conformades per una o dues persones, podran rebre una aportació mínima de 10€ fins a un màxim de 20€.
  • Les famílies que no estiguin en situació de vulnerabilitat i que estiguin conformades per més de dues persones, podran rebre una aportació mínima de 20€ fins a un màxim de màxima de 40 euros.
 • No es cobrarà la taxa d’ocupació de via pública el temps que els establiments han tancat.
 • La resta de l’any, es redueix un 50% la taxa.
 • Pel que fa a la taxa d’escombraries industrials i comercials: reducció d’un 10% de la tarifa de totes les activitats econòmiques per aquest
  any 2020. I reducció d’un 33,33 % addicional per les activitats han hagut de tancar al públic. Aquesta reducció més l’anterior suposa una reducció global del 40% per a totes les activitats que han hagut de tancar.
 • Línia d’ajuts/subvencions per a comerços i activitats econòmiques tancades pel decret de l’estat d’alarma:
  • Ajuda directa mínima de 300 euros per cada establiment que ha tancat per l’estat d’alarma.
  • Ajuda variable en funció dels treballadors contractats en el moment de la declaració d’estat d’alarma de 75 euros per treballador o treballadora.
  • L’ajuda màxima no podrà ser superior als 600 euros per establiment.
 • Línia d’ajuts/subvencions per a comerços i activitats econòmiques que han vist reduits els ingressos un 75% al març i a l’abril.
  • Ajuda directa mínima de 200 euros per cada establiment o empresa afectada.
  • Ajuda variable, en funció dels treballadors contractats al moment de la declaració estat d’alarma, de 50 euros per treballador o treballadora.
  • L’ajuda màxima no podrà superar els 400 euros per establiment o empresa.
 • Ajudes pel sector turístic: hotels, hostals, càmpings i operadors d’apartaments.
  • Ajuda directa mínima de 1.000 euros per cada establiment.
  • Ajuda variable, en funció dels treballadors contractats de 100 euros per treballador o treballadora.
  • La subvenció màxima per establiment no podrà superar els 2.500 euros.

Ajudes econòmiques a Palafrugell per l’activitat cultural i esportiva

 • Subvencions per entitats culturals. Creació d’uns línia de subvencions especial i única per a entitats culturals de com a màxim 50.000 euros.
 • Entitats esportives. Es crea una línia de subvencions especial i única per a entitats esportives de com a màxim 40.000€.

A més, s’ha acordat fer un acte institucional d’homenatge a les víctimes locals de la COVID-19 així com retre un reconeixent als treballadors i voluntaris que han estat a primera línia
durant aquest període.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -