20 C
Pals
Diumenge, 17 octubre 2021
- Publicitat -

[EmporDATA] Palafrugell ha estat el municipi més visitat pels barcelonins aquest estiu

Així ho recull l'estudi de mobilitat de l'INE, que també ens permet saber en quins municipis ha crescut més la població amb l'arribada de turistes

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img

Palafrugell ha estat la destinació turística més freqüent pels residents de Barcelona aquest estiu. Així ho recull l’estudi de mobilitat de l’INE, fet a partir del posicionament de més del 80% dels telèfons mòbils de tota Espanya en dos dies concrets de l’estiu: el 17 de juliol i el 15 d’agost.

L’estudi exposa quin creixement poblacional van experimentar els municipis amb l’arribada de turistes, tenint en compte també quants reisdents del municipi no hi eren aquell dia. A més, també especifica quina va ser la destinació preferida dels residents de diferents grans ciutats agafant com a referència el 15 d’agost. Com dèiem, en el cas de la gent de Barcelona, Palafrugell encapçala la llista: 9.246 barcelonins van visitar el municipi. El segueixen altres llocs de la costa catalana o de muntanya, com Alp, Calafell, i El Vendrell.

Això, sumat a l’arribada de milers de turistes d’arreu del món, va fer créixer exponencialment la població del municipi.

A part de Palafrugell, hi ha molts municipis del Baix Empordà que multipliquen la seva població durant la temporada d’estiu. Segons l’estudi de l’INE, Begur va arribar a triplicar la seva població habitual el mes d’agost, així com també ho va fer Castell-Platja d’Aro.

En canvi, La Bisbal d’Empordà és l’únic altre municipi de més de 10.000 habitants del Baix Empordà que va experimentar una variació negativa de població el 15 d’agost, amb un -45,66%. Tot i això cal tenir en compte que l’estudi registra totes les sortides del municipi, fins i tot per anar a un altre punt de la comarca.

L’estudi conclou també que la mobilitat a destinacions vacacionals el 2021 a Espanya ha estat un 9,2% superior a la del 2020, tot i que encara s’ha mantingut un 11,2% per sota dels nivells de l’estiu del 2019.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Detenen un home per l’incident mortal a Torrent

L'home detingut per l'accident mortal a la C-66 a l'alçada de Torrent duplicava el límit d'alcohol permès
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -