14.6 C
Pals
Dilluns, 20 maig 2024
- Publicitat -

El 88% de les empreses del Baix Empordà enquestades declaren davallades en l’activitat

El Consell Comarcal del Baix Empordà ha enquestat 208 empreses de la comarca dins el projecte del Pla de Reactivació Socioeconòmica

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El 88% de les empreses baixempordaneses enquestades pel Consell Comarcal en el marc del Pla de Reactivació de la comarca manifesten que han patit davallades en la seva activitat. D’aquestes, un 36,1% de les empreses declara una disminució d’entre el 25% i el 50% de l’activitat. En canvi, un 28,8% dels enquestats asseguren que la seva activitat ha disminuit entre un 50% i un 75%.

Aquests són els resultats de l’enquesta adreçada a les empreses del Baix Empordà que el Consell Comarcal va publicar el passat mes de febrer, en motiu del projecte del Pla de Reactivació Socioeconòmica. Hi han participat 208 empreses de la comarca, i els resultats han de servir per poder aplicar les mesures correctores adequades dins d’aquest Pla que s’està redactant i que vol arribar a ajudar les empreses petites de la comarca. Xavier Dilmé, vicepresident i conseller de Promoció Econòmica del Consell Comarcal, explica que es volia conèixer l’afectació de la pandèmia a “nivell micro”.

Un dels altres grans problemes que mostra l’enquesta és que un 86,54% dels participants han notat una reducció de vendes, cosa que ha provocat dificultat per fer front als pagaments. De fet, un 42,79% ha tingut problemes per pagar les cotitzacions a la Seguretat Social, i un 30,29%, per pagar sous i salaris. En relació a la plantilla de les empreses, 199 dels participants han comentat el percentatge d’afectació ERTO. D’aquestes, un 63,3% manifesten que no han tingut afectació, mentre que un 19,1% sí que han aplicat expedients d’ERTO que han afectat entre el 75% i el 100% dels treballadors. En aquest sentit, el 76% de les empreses qualificarien com a “dolenta” o “molt dolenta” l’activitat a principis del 2021. Xavier Dilmé, sobre aquests resultats, assegura que “no per esperats deixen de ser contundents i alarmants“.

Xavier Dilmé explica que el Pla de Reactivació Socioeconòmica que ha de servir per pal·liar aquests efectes de la pandèmia tindrà dues vessants: una empresarial i una social (per a persones que s’han quedat sense feina: formació, contacte amb empreses…). Actualment, Dilmé destaca la tasca d’assessorament de l’Oficina de Reactivació Econòmica.

Per una altra banda, moltes de les empreses també han pres mesures per adaptar-se a la situació pandèmia. Per això, un 46,15% dels enquestats han potenciat el màrqueting digital o han actualitzat la seva pàgina web (38,94%). A més, un 24,52% han implementat el teletreball com a mesura.

Dins el total de 208 empreses particpants, la meitat són empreses classificades com “micropimes” (menys de 10 treballadors). La majoria eren societats limitades (44,7%) i persones en règim d’autònoms (42,8%). Un 44,7% tenien contractades entre una i cinc persones treballadores, i un 20% no tenien cap persona en plantilla. Els sectors predominants han estat el comerç, l’hostaleria i la restauració i altres serveis.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Presenten la primera embarcació totalment elèctrica i feta a Catalunya a Palamós en el projecte de descarbonització del mar

Aquesta acció s'emmarca en el projecte 'Descarbonització d'Embarcacions d'Esbarjo' per impulsar l'elecrificació i la descarbonització del sector nàutic català aprofitant la celebració a Catalunya de la Copa Amèrica.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -