15.5 C
Pals
Divendres, 24 maig 2024
- Publicitat -

Enderroquen l’edifici de l’Escola de Vela de Platja d’Aro

L’edifici de l’Escola de Vela s’ha hagut d’enderrocar pels efectes del temporal d’aquesta darrera setmana

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Aquest divendres, una mica abans de les nou del matí, a Platja d’Aro s’ha iniciat els treballs d’enderroc de l’edifici de l’Escola de Vela, que amb el temporal dels darrers dies es va veure afectat. Cal recordar que les garbinades del passat mes d’abril van descalçar l’edifici de la part de la platja. No ha estat fins aquest dilluns, però, que l’estructura de l’edifici va cedir i el consistori va decidir actuar-hi d’emergència, declarant l’edifici en estat de ruïna.

Avui s’ha fet aquesta primera actuació d’enderroc en aquesta actuació d’emergència. Ara, però, des del consistori preveuen que en les properes setmanes es retiri completament els blocs d’espigó que formen part de la base de l’edifici i, finalment, es netegi aquesta zona de la platja. Aquesta darrera actuació ve finançada amb fons del Ministeri de Costes i s’aprovarà en les properes setmanes. Maurici Jiménez afegeix que aquesta última reforma d’aquest tram del passeig vol servir per readaptar la zona i alhora crear un mur de rocalla per frenar els efectes dels temporals que puguin arribar a la zona.

Aquesta incorporació del mur de rocalla afectarà la configuració del pla d’actuació a la zona de la riera del Ridaura per crear aquesta passera que unirà els dos trams de passeig. “Actualitzarem el projecte per ajustar-lo a la realitat després d’aquestes obres d’emergència”, apunta l’alcalde.

De moment, el consistori reubicarà els equipaments de l’Escola de Vela dins o en una zona propera al port per tal de facilitar l’accés dels navegants a la zona marítima. Maurici Jiménez reconeix que estan amb converses per mirar de reubicar de manera temporal aquest servei de l’Escola de Vela en una zona de mòduls. Està previst, però que l’activitat de l’Escola de Vela comenci en les properes setmanes.

L’edifici on es trobava l’Escola de Vela era una estructura que es va construir durant els anys 80 del segle passat, tal com explica l’alcalde. El va crear el consistori per fomentar el contacte dels infants amb el mar a través d’activitats esportives com la vela. Maurici Jiménez és conscient que l’edifici s’haurà de reubicar, però la voluntat és crear una altra infraestructura per acollir aquest tipus d’activitats.

L’alcalde de Castell d’Aro, Platja d’Aro i s’Agaró reconeix que els temporals de garbí han afectat durant els darrers anys les costes del municipi. “Amb aquests temporals una gran quantitat de sorra de la zona sud de Riuet – que és on hi havia l’Escola de Vela – s’ha anat traslladant a la zona de Cavall Bernat. El batlle apunta que esperen que els vents de llevant ajudin a retornar aquesta sorra a la zona sud de la platja.

Veient també zones de costa com Calonge i Sant Antoni o Lloret de Mar, Maurici Jiménez apunta que les afectacions de temporals a causa del canvi climàtic estan afectant altres punts del litoral. “Hem de prendre mesures sobre les accions que hem d’impulsar a l’hora de construir en zones properes a les platges”, admet Maurici Jiménez.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

CCOO es persona com a part de la Inspecció de Treball en la investigació de la mort del treballador a Sa Riera de Begur

Els fets van tenir lloc el passat 15 de maig quan s'estaven col·locant les boies a la platja de Sa Riera de Begur.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -