20.2 C
Pals
Dimarts, 19 octubre 2021
- Publicitat -

Endesa adequa suports per protegir les aus davant del risc d’electrocució

S'ha actuat a dos punts diferents del Baix Empordà, a Palau-sator i un altre a Castell Platja d'Aro (ambdós al Baix Empordà). El passat mes d'agost es va firmar un conveni amb la Generalitat de Catalunya per a reduir el risc d'electrocució i col·lisió d'ocells a la xarxa, el primer compromís d'aquestes característiques que es signava amb una companyia elèctrica i que estableix un marc i protocol d'actuació

Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img

Endesa ha adequat diversos suports elèctrics al Baix Empordà per tal de protegir les diferents espècies d’aus.

La reforma ha consistit a instal·lar en tres torres elèctriques de 25 kV diferents elements de protecció, com fundes aïllants i polimèriques, just abans i després de la cadena d’aïlladors i en tots els ponts per tal de reduir el risc elèctric en el moment en què una au aterra en un suport o n’aixeca el vol, ja que a l’estendre les ales hi pot haver contacte amb un cable i produir-se un arc elèctric. Així mateix, en alguns casos s’han substituït les tradicionals creuetes al capdamunt de la torre per unes amb un nou disseny i estructura que protegeixen més els ocells. També s’hi ha instal·lat elements antiposada. Algunes d’aquestes actuacions, on ha estat possible, s’han executat mitjançant treballs en tensió, és a dir, que s’ha dut a terme sense desconnectar la línia en cap moment, de manera que no s’ha interromput el servei als clients que alimenta.

En aquest sentit, tot i que els treballs estan encaminats a protegir l’avifauna, la companyia afirma que la seva execució també comporta una millora en la seguretat global de les línies i beneficia, per tant, la totalitat dels clients que en depenen, ja que un impacte d’un ocell al cable pot provocar una interrupció del servei. En aquest cas, l’adequació d’aquestes infraestructures, té efecte sobre les línies que subministren energia a clients ddels municipis Albons, Bellcaire d’Empordà, La Bisbal d’Empordà, Castell Platja d’Aro, Corçà, L’Escala, Forallac, Palafrugell, Palau-Sator, Pals, Regencós, Santa Cristina d’Aro, Torroella de Montgrí, Ullastret i Viladamat.

Les actuacions que s’han realitzat als municipis de Palau-sator i Castell Platja d’Aro, i han suposat una inversió superior als 13.000 euros

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Lluís Puig, alcalde de Palamós, deixa en l’aire si es presentarà o no a les properes eleccions municipals

Des de l'executiu local d'ERC de Palamós s'està treballant en la possibilitat de buscar-li un relleu de cares als propers comicis municipals. No obstant, Puig explica que està disposat a continuar si és necessari.
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -