13.3 C
Pals
Dimecres, 25 maig 2022
- Publicitat -

Enric Marquès: “Hem viscut una legislatura que no ha estat fàcil”

La Bisbal d’Empordà commemora el 700 aniversari del seu mercat municipal i ho fa amb un seguit d’activitats que es van presentar des del consistori del municipi. Per això, i per tractar altres temes actuals del municipi, Enric Marquès, alcalde de la Bisbal d’Empordà, visita el Supermatí de Ràdio Capital.

Amb aquest aniversari, Marquès destaca que els mercats municipals tenen una gran importància per la població de la comarca. El mercat de la Bisbal, concretament, compta amb més de 90 paradistes venent els seus productes als curiosos que visiten el mercat. Tot i això, explica que el mercat ha canviat durant els últims anys.

El teixit associatiu del municipi

Els mercats, en definitiva, actuaven com a articulació del teixit social de la vila. El teixit associatiu i participatiu de la Bisbal té una llarga trajectòria, i l’alcalde explica que a la població hi ha moltes entitats. En aquestes entitats moltes persones del municipi hi han dedicat part de la seva joventut.

L’alcalde explica que hi ha temporades on hi ha més voluntaris i d’altres en què n’hi ha menys. Tot i això, el període on compten amb més col·laboradors en aquestes associacions és a l’estiu, quan els joves no han d’anar a l’escola o a l’institut, i, per tant, poden col·laborar amb les entitats.

Les eleccions de 2023

Marquès explica que es tornarà a presentar com a cap de llista per les eleccions de 2023. Tot i això, podrem veure cares noves en la candidatura d’Esquerra Republicana al municipi. L’alcalde s’hi torna a presentar perquè afirma que té un compromís amb la població, sobretot després d’aquests dos anys tan complicats amb la pandèmia.

A causa de la pandèmia, hi ha alguns aspectes que el partit d’Enric Marquès no ha pogut tirar endavant. Per exemple, no s’ha pogut iniciar els tràmits per la creació d’un tanatori a la Bisbal d’Empordà, els vestidors del pavelló o engegar altres tràmits administratius, sobretot relacionats amb el sector de l’Aigüeta.

Al carrer de l’Aigüeta, un dels carrers centrals del municipi, es va començar una reforma. L’alcalde explica que des d’urbanisme s’està redactant un document on s’especifica el projecte. I la idea és poder fer un esbós abans que s’acabi aquesta candidatura, tot i que no es podrà començar a executar.

A títol individual, l’alcalde vol enfocar-se en un disseny de carretera comarcal, però que tingui en compte els artesans de ceràmica i la població que viu al carrer de l’Aigüeta. Per això, s’hauria de fer tres etapes dividides d’acció directa en aquest carrer.

El compromís de salut, tal com explica Marquès, és iniciar com més aviat millor les obres. La zona actual del CAP és on es vol construir, ja que han considerat que és la millor ubicació. Tot i això, s’han d’acordar preus d’expropiació d’unes 4 finques. A partir d’aquest acord amb els propietaris des de Salut estimen que trigaran entre 3 o 4 anys en construir el nou edifici. Així, la intenció de l’alcalde amb aquesta i les altres obres i iniciatives és mirar pel benestar dels bisbalencs i bisbalenques.

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios