28.8 C
Pals
Diumenge, 20 juny 2021
- Publicitat -

Entitats del sector agroalimentari del Baix Empordà signen un conveni per a l’ocupació de qualitat

El Consell Comarcal, el Campus d’Alimentació i Gastronomia de la UdG i CC.OO. signen el conveni de Xarxa Tràmec en un acte celebrat a Girona

El més llegit

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

Xarxa Tràmec, la xarxa de dinamització agroalimentària del Baix Empordà ha impulsat la firma d’un conveni de col·laboració amb entitats implicades en l’ocupació per tal de “sumar esforços en la consecució d’una ocupació de qualitat”. En un acte celebrat ahir a Girona, el Consell Comarcal, el Campus d’Alimentació i Gastronomia de la UdG i CC.OO van signar un document on recollien les principals voluntats a desenvolupar conjuntament.

Els seus objectius principals són els de coordinar iniciatives i projectes que fomentin la incorporació de nous treballadors al sector agroalimentari, així com també la millora de les condicions laborals actuals i facilitar l’accés a la formació.

A l’acte hi van assistir la directora territorial dels Serveis Territorials a Girona del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Elisabet Sànchez; el president del Consell Comarcal del Baix Empordà, Joan Català; el tècnic de Xarxa Tràmec, Francesc Galí; el secretari general de la Unió Intercomarcal de Comissions Obreres (CCOO) de les comarques Gironines, Bartomeu Compte, i la directora del Campus d’Alimentació i Gastronomia de la Universitat de Girona, Carme Carretero. També hi havia regidors de municipis adherits a la Xarxa Tràmec, la directora de l’Oficina de Treball de la Bisbal d’Empordà i una membre de la Fundació Agroterritori.

Entre les mesures proposades per millorar les condicions de treball, es va plantejar la idoneïtat dels contractes a jornada completa i que superin l’alta temporalitat, al mateix temps que es va reclamar que s’afavoreixi, des de les administracions, a les empreses que compleixin les condicions i contribueixin a generar ocupació de qualitat. També es vol promoure un control de la contractació per garantir els drets dels treballadors.

Per la seva banda, es van afontar alguns reptes de futur com l’aposta per la innovació,
citant el dictamen del Comitè de les Regions de la UE que evidencia l’interès estratègic dels mercats locals com a eina de desenvolupament territorial i de sobirania alimentària. La Xarxa Tràmec treballa amb la triple visió de la sostenibilitat -ambiental, econòmica i social– per tal d’afavorir la innovació en el sector.

Els agents implicats van unir esforços per continuar treballant conjuntament i potenciar les accions positives que s’estan duent a terme per aconseguir millorar la qualitat de l’ocupació del sector agroalimentari al Baix Empordà.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Últimes notícies

Begur ha executat el 40% de les franges de protecció contra incendis

El projecte d’execució de les franges de protecció perimetral i la neteja de les zones verdes interiors de Begur s’està duent a terme des de finals de 2020
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -