17.8 C
Pals
Divendres, 29 setembre 2023
- Publicitat -

Palamós estalvia més de 36.000 euros d’electricitat a l’any

L'Ajuntament de Palamós va realitzar canvis en les instal·lacions antigues dels fanals del municipi amb la voluntat de reduir la despesa energètica

Temps de lectura: < 1 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’Ajuntament de Palamós ha vist com el consum d’electricitat al municipi ha variat considerablement, ja que segueix reduint de manera progressiva els consums elèctrics anuals a la vila, amb la conseqüent disminució d’emissions de CO2 a l’atmosfera i possibilitant l’estalvi econòmic.

Aquests són els resultats que el consistori ha extret de la comparativa que s’ha fet dels consums actuals amb els que hi ha hagut en els darrers anys, constatant una reducció de la potència contractada en més de la meitat, de 935 kW a 418 kW. Això els suposa un estalvi només en el terme fix de la factura eléctrica (terme de potencia) de més de 38.000 €/any.

El consistori ha tirat endavant projectes de substitució de lluminàries a diversos carrers de la vila que fins al moment comptaven amb instal·lacions antigues, i que han permès l’ajust de les potències contractades de molts d’ells. Alguns dels punts on s’han efectuat aquests canvis són els carrers de Josep Carbó i Vidal, Josep Joan, Santiago Bañeras i Goday, Baldomer Cateura, trams d’Aragó, de Provença, o de Pere Joan; o bé carrers de l’entorn de l’escola Vedruna, del carrer Ample o bé de la plaça de Mossèn Gumersind Vilagran, entre altres.

S’han dotat aquests carrers amb diversos models que havien quedat “desfasats” pel que fa a la tecnologia i eficàcia, per noves lluminàries tipus Led molt més eficients i amb un consum elèctric reduït.

Per la seva banda, l’Ajuntament disposa d’un sistema d’informació energètica per tal de poder realitzar un anàlisi del rendiment i la funcionalitat de tots els punts de subministrament del municipi. Això permet fer un seguiment de tots els paràmetres de consum energètic de cadascun dels subministraments, detectant sobreconsums i altres defectes, possibilitant actuar d’una manera àgil per solucionar-los.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Bizarrap/Bizapop anuncia la sessió 57 en un extens vídeo

Aquesta mateixa setmana Bizarrap canviava el seu nom d’Instagram pel de Bizapop, fet que feia entreveure que ben aviat arribaria una nova cançó, que semblava que podria ser amb algun/a artista pop. Ara s’ha confirmat que el 4 d’octubre arribarà la sessió 57, tot i que de moment es manté el misteri de qui serà
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -