20.4 C
Pals
Dilluns, 27 maig 2024
- Publicitat -

La Posidònia: “Volem generar una comunitat amb gent que té ganes d’impulsar els valors d’igualtat i diversitat”

Ultramort es prepara per obrir un nou espai per la ciutadania. El pròxim 30 de setembre arriba el projecte de la Posidònia, una praderia de Cultura Feminista que aterrarà al Baix Empordà. Per parlar-nos d’aquest nou projecte, ens visiten les seves creadores i impulsores, la Desiré Rodrigo, Anna Bardagi i Patricia fuentes.

Tal com descriuen les creadores, La Posidònia és un espai de cultura feminista que organitzarà quinzenalment de 18 a 23 hores els dissabtes a la tarda al Local Social d’Ultramort. Volen presentar una proposta cultural de trobada que serveixi per “reflexionar, passar l’estona i tenir un espai on sentir-se còmodes”. En aquest sentit, es focalitzarà en tres línies de treball principals, les quals elles expliquen amb més detall.

Les seves impulsores comenten que van decidir concebre aquest espai a Ultramort “per les xarxes de relacions, que al final són el que fa territori i fa que les coses passin”. La gent del poble tenia ganes de construir aquesta comunitat i, a més, remarquen que el nou govern municipal va facilitar les gestions. Altrament, una part important per tirar endavant aquest projecte era posar-se en contacte amb l’Associació de Veïns i Veïnes, el Club de Lectura i les altres associacions del poble, ja que volien generar un espai de proximitat i articular conjuntament el que passarà al Centre Cívic. “Si el que volem és que passin coses a Ultramort ha de ser també amb la gent d’Ultramort”.

El nom de l’espai, “La Posidònia”, respon una mica a aquest objectiu de crear comunitat i de construir relacions igualitàries. De fet, va sorgir de manera inesperada, però en buscar el seu significat, van concloure que era el concepte perfecte perquè feia referència a molts dels trets que les representen i defineixen.

Un espai que respon a una realitat

Normalment, els pobles són espais on costa molt més expressar i viure lliurement les diverses identitats, ja que pot ser més difícil trobar acompanyament i persones que tinguin “inquietuds o curiositats o maneres d’entendre la vida semblant a tu”. Aquest és un dels eixos principals també de desenvolupar-la al Baix Empordà, per això, van pensar que La Posidònia podia ser un espai que generés “l’oportunitat de dir que vols viure al teu poble i que no hagis de marxar per poder viure la vida que vols viure”.

D’aquesta manera, la seva idea és “pensar molt des del territori, però no d’un territori que està delimitat físicament, sinó d’una comunitat que s’expandeix més enllà dels límits administratius del que suposa un poble o una ciutat”. Per tant, un espai obert a qualsevol persona que vulgui apropar-se. I, en aquest sentit, també estarien encantades de col·laborar i ajudar a originar més posidònies a altres municipis.

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios