18.7 C
Pals
Dissabte, 18 maig 2024
- Publicitat -

Milton Sánchez: “Tota Europa està farcint aquell país d’armament i no ens preocupem de com està la població”

Supermatí - entrevistes
Milton Sánchez: “Tota Europa està farcint aquell país d’armament i no ens preocupem de com està la població”
Loading
/

Fa gairebé un any que va esclatar la Guerra a Ucraïna i una de les conseqüències del conflicte és la falta de subministraments, productes i energia. De fet, moltes llars i escoles no tenen llum. Per això, des de l’Associació Amb les teves mans del Baix Empordà, estan recollint espelmes per enviar a Ucraïna. Per explicar-nos més detalls d’aquest projecte, hem entrevistat al Supermatí a un dels fundadors, Milton Sánchez.

Ens conta la realitat que es viu ara a Ucraïna, tot està centrat en l’aspecte militar i “s’han oblidat de la gent”. Per això, en veure que molta gent havia d’anar a dormir a les cinc de la tarda perquè no tenien llum, va decidir que calia engegar una campanya que sembla del tot irreal en el segle XXI, una recollida d’espelmes. Però, que tal com ens diu, és actualment una de les “primers necessitats de la població d’Ucraïna” en aquests moments i “nosaltres anem a demanda d’allà”.

Per aquesta raó, han començat des de l’Associació, una campanya de conscienciació a les escoles amb xerrades i, de moment, Sánchez ens ha comunicat que han tingut una resposta “fantàstica” de l’alumnat. De moment, han començat per l’escola Vedruna de Palafrugell, però tenen clar que volen estendre al màxim possible aquesta campanya a altres escoles per aconseguir el màxim d’espelmes.

A més, ens ha detallat a on aniran destinades sobretot aquestes espelmes, en concret, a cinc orfenats.

Fer arribar les espelmes i Polònia

D’altra banda, el fundador comenta que ara tenen una furgoneta per portar els materials i donatius al destí ells mateixos. A finals de març faran l’entrega del material i, aquest cop, uns professors de la Vedruna els acompanyaran de manera voluntària. Tal com explica Sánchez, volen que la gent tingui la confiança que “allò que es dona arriba al destí”.

L’Associació fa les entregues amb la seva pròpia furgoneta, entre altres aspectes, perquè no hi ha mitjans per transportar el material que arriba a Cracòvia, a causa que els preus del gasoil s’han triplicat. També, afegeix que “a la resta d’Europa s’ha perdut la consciència, però a Polònia no” i ha remarcat que “no és només la guerra d’Ucraïna sinó que Polònia està involucrada al màxim”.

“Farcir d’armament perquè matin i els matin”

A diferència de fa un any, ara tots els esforços dels països europeus estan centrats en la militarització i ja “no es parla de la realitat de la població, que està passant-ho horrorosament malament.”

Finalment, hem parlat sobre els terratrèmols ocorreguts el passat dilluns 6 de febrer a Turquia i a Síria. Milton Sánchez creu que sí que s’activarà l’ajuda, tal com diu “la gent som d’imputs molts ràpids”, la xarxa és més ràpida ara.


Recordeu que si voleu fer donatius o donar espelmes, podeu contactar amb l’Associació amb les teves mans a través de les xarxes socials, on també trobareu les botigues que fan recollides presencialment.

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios