La Guàrdia Civil ha denunciat un conductor que transportava material arqueològic de fa 2.000 anys sense tenir cap permís. Els fets van passar el 2 d’octubre en un control policial a La Jonquera (Alt Empordà). Els agents van aturar un vehicle amb matrícula francesa que anava en direcció a França amb un sol ocupant. Durant la inspecció del vehicle els agents van descobrir diferents objectes que podien ser patrimoni històric i van demanar-li al conductor la documentació de les restes.

Concretament, duia 14 caixes amb ossos d’animals sense catalogar, fragments de ceràmica i de diferents àmfores, entre d’altres restes. Aquest no va poder demostrar ni la procedència ni cap autorització de tinença o exportació i per això els agents van denunciar-lo per una infracció de contraban entenent que podria tractar-se d’una exportació il·legal.

La Guàrdia Civil va comissar tot el material que transportava. El denunciat duia 14 caixes amb diferents ossos d’animals sense catalogar, fragments de ceràmica i diferents tipus de pedra. També duia un sac amb plom de canonades romanes, un sac amb fragments de diferents àmfores i una pedra molar. El material intervingut datava entre el segle III a.C. i el segle I d.C.