La llista d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) per a les eleccions municipals a Palafrugell el proper 26 de maig ja es coneix, i mostra una tendència continuïsta. Respecte a la candidatura dels republicans als comicis del 2015, repeteixen 13 dels 21 membres que completaven l’anterior llista. Repeteix com a alcaldable l’actual batlle palafrugellenc, Josep Piferrer. Sí que es produeix una novetat important respecte a la segona posició, que ocuparà Mònica Alcalà, psicòloga de professió i membre de l’associació Birres Braves. D’altra banda, es tracta d’una llista cremallera, que alterna home i dona.

Dels actuals regidors de l’equip de govern, repeteixen tots (Pau Lladó, Roser Massaguer, Jaume Palahí, Mònica Tauste, Albert Tané), tret de Francesc Xavier Jonama. A la llista, a banda dels 21 candidats, hi haurà sis suplents. El darrer d’aquests serà Xavier Segura, el president de la secció local d’ERC a Palafrugell.

També tindrà presència en aquesta ocasió Sergi Sabrià, l’actual president del Grup Parlamentari Republicà al Parlament i que va ser alcalde de Palafrugell entre el 2009 i el 2011. Mentre que a les eleccions del 2015 va presentar-se com a número 3, ara concorrerà com a 19è de la candidatura.

En última instància, Piferrer ha remarcat en diverses ocasions que aquestes seran les últimes eleccions a les quals es presentarà com a candidat a l’alcaldia. El seu compromís és fer dos mandats.