18.8 C
Pals
Divendres, 27 maig 2022
- Publicitat -

Un error comptable fa que la Bisbal consti com un dels municipis més morosos

A l’estadística de “Período Medio de Pago a Proveedores” del Ministeri d’Hisenda, la Bisbal té registrat un deute 4,3 milions d’euros

[rt_reading_time label="Temps de lectura:" postfix="minuts" postfix_singular="minut"]
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Des de fa anys que la Bisbal d’Empordà apareix a la llista dels nou municipis d’Espanya que més tarden a pagar les factures als seus proveïdors. Figura com un dels municipis més morosos a l’estadística de “Período Medio de Pago a Proveedores” del Ministeri d’Hisenda. Això és deu a un “mal ajustament comptable amb Agbar”, segons ha explicat l’alcalde del municipi Enric Marquès a El Periódico. 

En declaracions al diari barceloní, Marquès ha explicat que degut al conflicte amb Agbar que va començar al 2010 hi ha hagut desacords en el contracte i preu de l’aigua. Durant anys les factures d’aigua han quedat comptabilitzades com a deute encara que es van pagar, i això és el que ha fet que es registrin “xifres exagerades de retard en el pagament”. Mentre l’alcalde assegura que paguen les factures entre 15 i 30 dies després de la seva entrada, a l’estadística hi consta una mitjana de més de 1.200 dies de retard, amb dades del mes de setembre. Això fa que, a l’estadística, la Bisbal tingui un deute pendent de més de 4,3 milions d’euros. 

L’Ajuntament ha actuat per canviar aquesta situació. Tal com explica El Periódico, l’Ajuntament va entrar el pagament de les factures al sistema. Aquesta hauria de ser la solució d’aquesst error comptable. 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

El Baix Empordà planifica la temporada de prevenció d’incendis forestals

Davant l'elevat risc d'incendi previst per aquest estiu, representants del Consell Comarcal del Baix Empordà, dels municipis de la comarca i dels cossos d'emergència s'han trobat per tractar la prevenció d'incendis.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -